Daha öncede bir dönem muhtarlık tecrübesi olan Muhtar adayı Kadir Sert yaptığı açıklamada, “Devlet imkanlarımızı kullanarak sorunlarımızı en hızlı şekilde çözeceğiz. Trabzon’un vali, kaymakam ve başkanlarımız başta olmak üzere önde gelen bürokratlarını ziyaret ettim. Bu kişilerle fikir alışverişinde bulundum. Önceliklerimiz doğalgaz, parklar, muhtarlık bürosu yapmak. Bunun haricinde ara sokaklarımızı güzelleştireceğiz. Çocuk parkları yapacağız, ihtiyaçlı vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize devletin şefkatli elini hissettireceğiz. Mahallemizin her noktasına eşit hizmet dağıtacağız. Amacımız hizmet. Bu doğrultuda mahallemizdeki tüm evleri ziyaret ediyoruz. İstişare ediyoruz. Halkımız bizi çok iyi karşılıyor. Seçilirsek ekip ruhu ile çalışacağız. 

El Birliğiyle Çözeceğiz

Kadir Sert mahaldeki sorunlarla ilgili şöyle konuştu, “Şimdi hizmet zamanı, mahalle sakinleri artık Hizmet, Huzur, Temizlik ve de muhtarın kapısını kendi kapısı gibi görmek istiyor. İvedilikle doğalgaz sorununu çözülmesi için uğraşacağız. En kısa sürede muhtarlık ofisi açacağız. Temizlik sorunu ve konteyner sıkıntısını çözdüreceğiz. Haşere ve fare konu için düzenli ilaçlama yapmak için uğraşacağız. Sokak lambalarını sürekli TEDAŞ tarafından kontrol yaptıracağız. Sokak aralarına halkın desteği ile kamera sistemi getirilmesi ve ara sokakların, anayolların bakımı için uğraşacağız. Mahallemizin asayiş sorunu olduğunda mahalle halkı ve emniyet müdürlüğü ile beraber güç birliğiyle çözülmesi için uğraşacağız. Mahallemizde bulunan okul yönetimiyle görüşülüp ihtiyaç sahibi çocuklara ve başarılı öğrencilere mahallemizin zengin iş adamlarından burs sağlanması için mücadele edeceğiz” dedi.

Köprü Olacağız

“Mahallemizde yaşlı bakıma muhtaç ve ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı ziyaret edilip gıda ve yakacak gibi yardımlardan faydalandırmak için resmi kurumlarla köprü olacağız. Çocuklarımız için oyun parkı, gençlerimiz için de spor aktiveleri oluşturabilecek ve semt sahası yapılması için uğraşacağız. Seçilecek olan Belediye başkanlarımızla uyum içinde çalışacağız ve mahallemiz için ne gerekiyorsa yaptırmak için mücadele edeceğiz. Mahallemizde belli yerlere şikayet ve istek kutusu koyacağız. Mahallemizde ekibimle beraber huzurlu ve uyum içinde çalışacağız. Tecrübeli, deneyimli bir Muhtar, Cumhuriyet Mahallesi için bir ihtiyaçtır” dedi.

Kadir Sert kimdir?

1960 Yılında Trabzon ‘da doğdum.59 yıl Cumhuriyet mahallesinde ikamet etmekteyim. Trabzon Affan Kitapçıoğlu Lisesini bitirdikten sonra ticarete atıldım. Spor Klubü Başkanlığı, Dernek Yöneticiliği ve 30 yıl idari Yöneticilikler yaptım. Ayrıca 5 yılda muhtar olarak görev yaptım. Evli ve üç çocuk babasıyım.
Editör: TE Bilisim