Dün CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı resmen ilan edilen Ekrem İmamoğlu vaatlerine başladı. 

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'a konuşan Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'ne metro götüreceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbullunun dikkat kesilmesine sebep olan açıklaması ise metrobüse dair oldu. İstanbul'daki toplu taşımanın bel kemiği haline gelen metrobüslerle ilgili bir sürprizi olduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

"O konuda sürpriz bir açıklamam olacak. Başka bir kavramı İstanbullularla buluşturacağım. Bu arada aktarmalarla ilgili sorunlar geliyor bana. Aktarma farklarıyla problem yaşayan çok sayıda İstanbullu var. Bunu ele alacağım. Bu rehabilite edilemez mi?"

İstanbul'u 6 parçaya böleceğim

Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşümden minibüs ve taksi şoförlerine kadar bir çok konuda vaatlerde bulunuyor. Bunlar için de en dikkat çekici olanı 'ortak masa' ve İstanbul'u 6 parçaya bölme planı oldu. İşte söyledikleri:

-Bu ilin 39 belediye başkanı benim en birinci yardımcım olacak. 6-7 bölgenin ortak masaları olacak. Silivri, Esenyurt, Başakşehir, Beylikdüzü aynı bölgede ve benzer sorunları yaşıyor, ortak bir masaları olacak. Ya da diğer tarafta Tuzla, Kartal, Pendik gibi ilçeler... Hedefim bölge masası kurmak. İstanbul’u 6 bölgeye ayırmak. O bölgenin başkanlarını bir araya getirmek ve Büyükşehir’de onlarla ilgili bir koordinasyon masası kurmak. Alın size demokrasi.

En çılgın projem çocuklar

Her yerde söyleyeceğim, 1 milyon 200 bin 0-4 yaş arasını hayata hazırlamak en mega, en çılgın projem. Bundan daha çılgın bir proje olabilir mi? Tabii ki fiziki, kentin estetiğine katkı sunan başta ulaşım olmak üzere projelerimiz olacak…

İstanbullu tanımıyor?

Ben İstanbul’da tanınma konusunda 15-20 günde bir sorunumun kalmayacağını düşünüyorum. Tümüyle kendini işine adayan enerjisi yüksek bir adamım, günde 20 kilometre yürümekten bahsediyorum. Kalbim inanın bu kent için çok hızlı atıyor ve Türkiye’nin yeni nesil bir enerjiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yeni nesil bir anlayışa muhtaç olduğunu biliyorum.
Editör: TE Bilisim