Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce vatandaş, seçim otobüsünün dört yanını hınca hınç doldurdu. Vatandaşlar, ''Hak, hukuk, adalet'', ''Ekrem Başkan'' ve ''Her şey çok güzel olacak'' sloganları eşliğinde İmamoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.
 
''Hem aldatıyor hem aldanıyorsunuz''
 
Bu dil tutmaz dediler. Ama öyle bir tuttu ki. 31 Mart'ta milletimiz bizi seçti. Bütün partililer sürece sahip çıktı. Neden çıktı? Çünkü dedik ki, ''Hak yemedik, hakkımızı yedirmeyiz''. Bir an için başarılı olduklarını sanıyorlar ama bilmiyorlar ki bu millet demokrasi aşığı. O bir avuç insan içinde kim varsa, doğru cevabı hak, hukuk, adalet duygusuyla vereceğiz. (''Hak, hukuk, adalet'' sloganı.) Bu şehrin birçok konusunu çözecektik. 18 günde yaptıklarımızı biliyorsunuz. Bir de utanmadan kopya çekiyorlar. Sanki düne kadar onlar yönetmiyormuş gibi ''Biz yaptık'' diyorlar. Bunu söylüyorlar, bir de inanıyorlar. Akıl tutulması diyeceğim, başka bir şey demeyeceğim. Süreci gasp ettiler. Bu ülkenin dövizi almış başını gidiyor. Millet pazarlarda alışveriş yapamıyor. Millet bu durumdayken bu milleti seçimle meşgul ediyor, hem aldatıyor hem de aldanıyorsunuz.
 
''Umut, çocuklarımızda ve gençlerimizde''
 
Umut, çocuklarımızda ve gençlerde. Biz, onları kavgalarıyla baş başa bırakacağız. Kendi kendilerini dövecekler. Bizim derdimiz o bir avuç insanlar. Onlar, bu şehrin nimetlerini isterler ama biz bu şehrin nimetlerini size vermeye geleceğiz. Paylaşacak, bölüşeceğiz. Partizanlığı bitireceğiz. Öyle bir kişinin dudağından çıkan lafla yönetme işi bitmiştir. Bu şehri 16 milyon İstanbullu yönetecek. Diyorlar ki, ''Çaldılar''. Anacığım dedi ya, ''Oğlumun bir damla terini bile helal etmiyorum onlara.'' Siz de helal etmeyin. Köyünüze, tatilinize gidebilirsiniz ama hafta başı herkes burada olsun.
 
''Bu delikanlı herkesi kucaklamaya geliyor''
 
Deyin ki bu kardeşiniz hepinizi kucaklamaya geldi. Bu delikanlının vallahi de billahi de partisi yok. Evet, bu kardeşiniz, Cumhuriyet Halk Partili, CHP'nin has evladı. Ama herkesi kucaklamaya geliyor. Sandıkta görev alacağız. Yüz binlerce gönüllü, on binlerce avukat görev alacak. Tek bir gerekçe bile üretemeyecekler. Bu uydurma gerekçelerini yutkuna yutkuna yutacaklar. Şeytanın aklına gelmeyen onların aklına gelir, biliyorum ama hepsinin önünde demokrat duruşumuzla, 16 milyon İstanbullu ile önlerinde dimdik duracağız. İstanbul, sürece sonuna kadar sahip çıkacak. O bir avuç insana hadlerini sandıkta bildireceğiz. Bu kampanyanın sloganlarını, dilini gençlerimiz yazıyor. Deyin ki, her şey çok güzel olacak, her şey çok güzel olacak, her şey çok güzel olacak.
 
Otobüsün dört yanını dolduran binlerce yurttaş, İmamoğlu'na konuşmasının sonunda da sevgi gösterilerinde bulundu. Otobüsün camından vatandaşların ellerini sıkan İmamoğlu'na çiçek hediye edildi. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle, seçim uzun süre alandan ayrılamadı.
Editör: TE Bilisim