Arsin ilçe merkezinde halka hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim zayıflamamız için PKK, FETÖ, DHKP-C, Saadet Partisi, İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun şemsiyesinde bir araya gelmişlerdir. İstedikleri şudur, önümüzdeki 4,5 yıl Türkiye'ye nefes aldırmamak" diye konuştu. Türkiye'de ilk kez 4,5 yıl seçim olmayacağını anımsatarak vatandaşlardan AK Parti adaylarına destek isteyen Soylu, şunları kaydetti: "İlk kez Türkiye güçlü bir adım atacak, 2023, 2053, 2071 hedeflerine varacak. 17 yıl dünyayı, Türkiye'yi bilen, tecrübeli ve bilge bir liderimiz var. Bir taraftan Cumhur İttifakımız var, AK Parti, MHP. Türkiye'yi hedefleriyle buluşturacağız. Onun için istiyorlar ki Cumhur İttifakı zafiyete girsin. AK Parti zafiyete girsin ve iktidarını 4,5 yılda onlara 'haram, zehir edelim' istiyorlar."
 
Sert Konuşmamın Sebebi Var
 
Soylu, sert konuştuğu için eleştirildiğini ifade ederek, "Sert konuşmamızın sebebi var, eğer bu ülkede 6 aylık çocuklarını, kundaktaki evladını bırakarak Kato, Gabar, Cudi Dağı'na giden o evlatlarımız şehit olmayı göze alıyor da birileri bunlara kumpas kuruyorlarsa sert konuşurum, kimse bir şey yapamaz." ifadelerini kullandı. Konuşmasını keserek yatsı ezanının okunmasını bekleyen Soylu, "Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Allah ezanlarımızı, selalarımızı minarelerimizden, semalarımızdan eksik etmesin inşallah. Allah, ezanlara hürmet eden, onlar okununca edebiyle beraber hareket eden bir millet olarak bizi ebediyete kadar intikal ettirsin inşallah" şeklinde konuştu.
 
Yoğun Katılım
 
Mitinge AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, AK Parti'nin Arsin Belediye Başkan adayı Sait Gürsoy, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve diğer ilgililer de katıldı.
 
Moral verdi

 
Soylu, Arsin'de halka hitap ettikten sonra, ilçe merkezinde yaşayan engelli 24 yaşındaki Volkan Demirtaş'ın evine geldi. Demirtaş'ın annesi Hamdiye ve babası Faruk Demirtaş ile bir süre sohbet eden Soylu, Volkan'ı alnından öptü, çeşitli hediyeler verdi. Baba Demirtaş, Soylu'ya ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek, "Volkan sizi çok seviyor, şu anda dünyalar onun oldu." dedi. Demirtaş'ın, oğlunun Trabzonspor taraftarı olduğunu belirtmesi üzerine Soylu, Volkan için üzerinde adının yazılı olduğu bordo-mavili forma hazırlatılmasını istedi. Soylu, anne Hamdiye Demirtaş'ın, Volkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da çok sevdiğini dile getirmesi üzerine, selamlarını Erdoğan'a ileteceğini belirtti.
 
Modernlik ahlaktadır, insanlıktadır
 
Soylu, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanlığınca bir otelde organize edilen "Güçlü Kadınlar Mutlu Yarınlar" adlı programda, güçlü kadınların, güçlü nesillerin mimarı olduklarını söyledi. 
 
Türkiye'de kadınların geçmişte çok çektiğini dile getiren Soylu, "Hala bu ülkenin kadınları üzerinden oyun oynamaya, provokasyonlar yapmaya çalışanlar var." diye konuştu. Soylu, "Memleketimizde geçen gece çok önemli bir provokasyona neredeyse düşülecekti" ifadesini kullanarak, şöyle devam etti: "Türkiye'nin her yerinde izin verdik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne, en ufak kısıtlama ortaya koymadık. İstiklal Caddesi'nde yapmayın dedik. İstiklal Caddesi'ne yöneldiler, gerekli tedbirleri aldık, İstiklal Caddesi'ne sokmamaya özen gösterdik. Bu ülkede Kahramanmaraş, Çorum olayları nasıl çıktı? Tek tarafın kendisine ait söyleyecekleri, ortaya koyabilecekleri, yapabilecekleri elbette ki büyük önem taşımaktadır ama bu ülkenin fay hatları var. Alevilik Sünnilik, laiklik dindarlık, Türklük Kürtlük, sağcılık solculuk, başı açıklık başı kapalılık... Sürekli olarak bu fay hatları üzerinden benim ülkemin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışıyorlar. Bütün bunları engelleyebilecek güçleri bulunduğunu aktaran Soylu, "Kaç dakikada dağıttık biliyor musunuz? Üç dakika sürmedi. Dağıtırız ama koskoca okumuş, yazmış insanlar, konuştukları zaman mangalda kül bırakmayan insanlar, insanların kutsallarına, bu memleketin ortak değerlerine, anlayışına... Orada gördünüz mü pankartların ne kadar adice olduğunu? Allah muhafaza ya karşılıklı bir çatışmaya dönse ya kendini bilmezler orada kutsallara ve değerlere başka türlü bir muamele ortaya koysa, bu provokasyonun bedelini kim öderdi?" dedi.
Editör: TE Bilisim