Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mahallesi'nde esnafı ziyaret eden Başkan adayı Mimar Salih Akyüz, Pazarkapı esnafının isyanına kulak verdi.  Kadınlar Pazarı ve çevresinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olması sonucunda buradaki dükkanlara ne olacağı belirsizliğini korurken Pazarkapı esnafı isyan etti. 

Başkan adayı Salih Akyüz'e mağduriyetlerini anlatan Pazarkapı esnafı, "Biz mülkiyet hakkımızı elimizden aldılar. "Çıkın yerimizden" deyip bize yer göstermiyorlar. Yaklaşık 400 esnaf burada mağdur olacak. Bu esnafın çalıştırdığı insanlar ve aileleri de mağdur olacak" dedi. Pazarkapı esnafının mağduriyetini birlik olarak dile getirmesi gerektiğini söyleyen Başkan adayı Akyüz, "Trabzon, kamuoyunda tartışılmadan, düşünülmeden, ihtiyaç dışı, insanların mağduriyeti gözetilmeden yapılan yatırımların bedelini ödüyor. Esnafımızın yanındayız, biz kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.  

Pazarkapı esnafı bir taraftan elindeki dükkanını kaybetme korkusu yaşarken, diğer taraftan da ekonomik krizle mücadele ettiklerinin bilinmesini istedi. Ekonomik krizin hemen her sektörü etkilediğinden dert yanan Pazarkapı esnafı, "Artık 'DUR' demenin vakti geldi" diyerek mevcut sisteme ve yönetime tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim