Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş ve oda yönetimini ziyaret eden Zorluoğlu, 8 Aralık’tan bu yana Trabzon’daki birçok meslek odasıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiğini, ilk etapta tanışma maksatlı ziyaret ettiği odalar ile göreve gelmesi halinde ilgili konularda birlikte çalışmaya gayret göstereceklerini söyledi.  Ziyarette, seçim çalışmalarının yanı sıra, büyükşehir belediye başkanı seçilirse izleyeceği yol haritası ve yönetim anlayışını da hazırun ile paylaşan Zorluoğlu’ndan sonra konuşan oda başkanı Prof. Dr. Altaş ise, Trabzon’da; profesyonel, topluma daha faydalı ve hızlı hizmet üreten, sorunları hızlı çözen, herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi görmek istediklerini ifade etti. Daha sonra beraberindeki AK Parti yöneticileriyle Şehir Plancıları Odasına geçen Zorluoğlu, burada da başkan Ercan Şen ve toplam 7 bölge iline hizmet veren odanın yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 

Özel Önem Vermeli

Tanışmanın ardından yaptığı konuşmada, nasip olması durumunda 1 Nisan’dan itibaren başlayacak süreçte Şehir Plancıları Odası mensuplarıyla daha yoğun ve proje temelli temaslarının olacağını bildiren Zorluoğlu, yönetim anlayışını oluşturan hususları aktardıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tecrübelerinden dolayı odanın faaliyet alanına olan aşinalığından söz etti.

Şehrin insanlarının, yaşadıkları yerin meselelerine daha fazla ilgi göstermesi gerekliliğine de vurgu yapan Zorluoğlu, bu anlamda hem STK’lara hem de yerel yönetimlere, farklı seslere kapı açma konusunda sorumluluk düştüğünü kaydetti. Zorluoğlu, belediye başkanı seçilirse, bu konuya özel önem vereceğini ve her meslek odasının kendi görev alanı ile ilgili konulara müdahil olmasını sağlayacak istişare ortamını oluşturacaklarını açıkladı.  

Rapor, Tavsiye, Görüş

Oda başkanı Şen de bu tür istişarelerin önemini anımsatarak, kenti yönetecek kişilere fikirlerini ulaştırmaları gerekliliğinin altını çizdi. Şen, günümüze kadar farklı mercilere kent ile ilgili çok sayıda rapor, tavsiye, görüş ve öneri sunduklarını anlatarak yerel yönetimlere her türlü konuda katkı sunmayı istediklerini belirtti.  Büyükşehir belediyesinin imar planı yaklaşımın da ele alındığı ziyaret, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu’na odanın imar planları hakkındaki değerlendirmelerinin sunulmasıyla sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim