Akşener burada açıklamalarda bulundu. Akşener, “Bir yerel seçime gidiyoruz, sanırsınız savaşa gidiyoruz. Bir belediye kazanmak için insanları bir birine düşürmemeli. Trabzonluya doğru hizmet yapacak olan kazansın elbette” dedi.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Trabzon’da vatandaşlar ile buluştu. Akşener burada açıklamalarda bulundu.  Akşener’in konuşmasının öncesinde; CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz ile İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atakan Aksoy, vatandaşlara hitap etti.  Akyüz,  "Karakol eksikliği var. İtfaiye ulaşım noktaları kurmalıyız. Şehrimiz için gereken ne varsa bunları yapabilmeliyiz. Trabzon bütün birikimleri ile tarihten beri her zaman gücünü göstermiştir. Ben insanlarıma güveniyorum. Sizlerde bize güvenin. Çok teknik, kaliteli bir ekibiz. Ortahisar Belediyemiz Trabzon’dur. Trabzon’un ışığını parlatacağız. Gençlerimize umutlu bir gelecek, yaşanabilir bir gelecek bırakacağız” dedi.
 
Kısa Zaman İçinde Kurabiliriz
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atakan Aksoy,  “Türkiye, belediyecilik anlamında geleneksel belediyeciliği dahi tam olarak başaramamış durumda. Bunun için bilgiyi ve tekniği öne çıkaran, teknik kapasiteye ihtiyaç var. İnanın bir kaç milyon TL’lik yatırımlarla biz Büyükşehir Belediyesinde çok büyük gelir oluşturacak mekanizmaları kısa zaman içinde kurabiliriz” ifadelerini kullandı.
 
Sanırsınız Savaşa Gidiyoruz
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşması şu şekilde, “Bir yerel seçime gidiyoruz, sanırsınız savaşa gidiyoruz. Tutturdular beka beka. Elbette Türkiye’nin düşmanları çok. O düşmanları sevindirmemenin yolu, birliğimizi beraberliğimizi muhafaza etmektir. Bir belediye kazanmak için insanları bir birine düşürmemeli. Trabzonluya doğru hizmet yapacak olan kazansın elbette. Biz CHP ile ittifak kurduk. Adımız istediği kadar inkar etsin, zillet oldu. Adımız illet oldu. Zilletin manası ne. Aşağılık insan demek. İlletin manası ne, hastalıklı insan demek. İnsan milletine 11 milyon oy alan CHP seçmenine, 5 milyon oy alan İYİ Parti seçmenine, 1 milyon oy alan DP ve SP seçmenine zillet, illet, dediği zaman milletine hakaret ediyorsun muhterem. Ben Karadeniz geliniyim. Kusura bakmayan dilimi tutamıyorum.
 
Fındık İle İlgili Oyunlar Oynanıyor
 
Fındık ile ilgili konuşalım. Fındığa ekim ayında dedik ki 15. Giresun kalitesinde 16,5 fiyat verin. Beklediler beklediler, 11 ile 12 arasında fındık satıldı ondan sonra fiyat verdiler. Fındık göçü önler. Karadeniz’i elinde tutar. Fındık ekonomidir, zenginliktir, iştir, istihdamdır. Niçin dünyanın yüzde 70’ini Türkiye’nin ürettiği tekel olduğumuz fındık ile ilgili bu oyunlar oynanıyor. En yakınları Berlusconi üzerinden çikolata fabrikalarının danışmanı da ondan. 5 kişinin zenginliği için fındık öldürülüyor.
 
Fındık 5 Hırsızdan Büyüktür
 
Çikolata fabrikaları ucuza kapatsın diye Karadeniz göç veriyor. Trabzon göç alması lazımken, göç veriyor. Bütün devlet daireleri, özel sektöre ait istihdam yaratan ne varsa Trabzon’dan gitmiş. Oralarda iş görenler ne oldu? Hepsi işsiz. Ekonomi verileri açıklandı. Fındığa 5 dolara ver. Dolara bağla dünya göreceksiniz mecburen satın alacak. Çikolata fabrikaları fındığı nereden alacak. Berlusconi kardeşinden, yanındaki insanların rant sağlamasından, zenginleşmesinden vazgeçemiyorsun. Hani diyordun ya, “Dünya 5’ten büyüktür” evet, “Fındık 5 hırsızdan büyüktür”  ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim