İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, vatandaşlarla tek tek ilgilendi, sorunlarını dinledi. 

Vakfıkebir ve Yalıköy ziyareti sonrası bir açıklama yapan Hüseyin Örs, “Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Sorunlar birikmiş. Şikayetler oldukça fazla. Vatandaşlarımız ekonomiden şikâyetçi, işsizlikten şikâyetçi, sağlık politikalarından şikâyetçi. Ve tabi fındıkta yaşanan fiyat karmaşasından şikayetçi. Ancak hükümet çözüm ve mağduriyetlerin azaltılması konusunda sessiz." dedi.


Son günlerde fındıkta yaşanan fiyat düşüşü ve TMO'nun uygulamalarına değinen Dr. Hüseyin Örs, "2018 yılında fındık alımında ve fiyat açıklanmasında yaşanan sorunlar ve üreticinin yaşadığı mağduriyet sonrası bu yıl fiyatın geçen yıla nazaran daha yüksek ve erken açıklanmasını, TMO'nun devreye girmesini olumlu karşılamıştık. Ancak bugün TMO'nun eksik ve yanlış politikaları ve fırsatçıların algılarıyla fındıktan geçimini sağlayanların ne yazık ki heveslerinin kursaklarında kaldığını görüyoruz." dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir fiyat açıkladı. Ne kadar beklenti daha yüksek olsa da, sorumlu ve yapıcı muhalefet anlayışıyla karşılık verdik. Ancak bugün geldiğimiz noktada açıklanan 16,5 - 17 TL'lik fiyatın çeşitli mazeretler, kota sınırı, yaş-kuru tartışması, depolama ve serbest piyasadaki oyunlar nedeniyle 14 TL' ye kadar gerilediğini görüyoruz. TMO türlü gerekçeler ileri sürerek fındık alımında ayak sürtmekte, üreticiyi mağdur etmektedir. TMO mazaret üretmesin, üreticinin fındığını alsın" dedi.
 
Editör: TE Bilisim