Ruh Kaybedilmemeli
 
AK Parti 2002 ruhunu kaybettiği için bu sürece girdi. Recep Tayyip Erdoğan, mağdur olduğu için milletimiz onu baş tacı yaptı, yanında oldu ve cumhurbaşkanlığına kadar getirdi. 31 Mart seçimlerinin ardından bu seçim kesinlikle yenilenmeyecekti. Karşıda bir mağduriyet olacak ve o kullanılacaktı. Ekrem İmamoğlu, Karadenizli, genç, azimli, hırslı biraz da muhafazakar. Kendi politikasını kendi götürdü. Mağdur olduğunu söyledi. Gençler tamamen İmamoğlu’nun yanında yer aldı. O da genç, gençlerden anlıyor. Binali Yıldırım çok iyi bir insan. İnsan olarak ona çok üzüldüm. Bilgisi İmamoğlu’ndan binlerce kat fazla. Çok iş yaptı. Partimize çok emekleri oldu. Fakat Ekrem İmamoğlu'nun karşısına daha genç bir aday gösterebilirdi.

Anavatan Partisi’de, genel seçimde milletvekillerini aldı. Ondan sonra yapılan yerel seçimde büyükşehirleri kaybetti o da partinin dağılmasına neden oldu. Rahmetli Erbakan Hocanın teşkilatçılığa teşkilatlara tez olarak okutulmalı. O ruh bilinmeli. Gerçek dava adamları partiden bir şekilde uzaklaştırıldı. Parti teşkilatı çoluk çocuğun eline kaldı. Ne dava ruhu biliyor ne teşkilatçılık biliyor.
 
Gidenlerin Oyu Nerde
 
Trabzon’dan İstanbul’a yüzlerce insan gitti. Türkiye’den de gitti. Hani bu oylar. Teşkilatlar İstanbul’a taşındı. Gidenler İmamoğlu’na oy verdi. Bu seçim neticede kaybedildi. Bu seçimi kaybetmek 2023 seçimini zora soktu. Ekrem İmamoğlu’nun gelişi aynı Tayyip Erdoğan’ın gelişi gibi. Genç, Karadenizli, hırslı-azimli ve mağdur. Mağdurları da oynadı ve seçimi açık ara farkla kazandı. Bu da bizim ciğerimizi yaktı. Şimdi gerçek dava adamlarını göreve çağırıp 2002 ruhunu tekrar yakalamamız lazım. O ruhu yeniden yakalarsak 2023 seçimlerini kazanabiliriz.”
Birol SANCAK
 
Editör: TE Bilisim