CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın konuşmaları sonrası toplantı basına kapalı olarak devam etti. İl Danışma Kurulu toplantısında ilk olarak söz alan CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, ülkenin ekonomisi, Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınması ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e düzenlenen saldırıyı gündeme taşıdı. Güzide Uzun yapığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; 

Rolünü iyi oynamadığı için görevden alındı! 

Türkiye'nin yaşadığı süreci hepimiz yakından takip ediyoruz ve bu konu hepimizin malumudur. Özellikle son yaşadıklarımız tek adamlı rejimin kanıtıdır. Merkez Bankası Başkanı rolünü iyi oynamadığı için görevden alındı demek ki burada oynanan bir oyun vardı bu oyun tek adam tarafından oynanıyor. Türkiye ekonomisinin en büyük kaynağı olan Merkez Bankası'nın Başkanı rolünü iyi oynamadığı için görevden uzaklaştırıyorlarsa bu Türkiye'de yaşananların özetidir. Trabzon üzerinden bakarsak dün Çevre ve Şehircilik Bakanı şehrimizi ziyaret etti. Bu konuya Milletvekilimiz Ahmet Kaya da değinecektir. Trabzon herkesin gözü önünde keşmekeşe dönüştü, dereler yok olma derecesine geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı iş işten geçmişken Trabzon'u kurtaracağını söyleyerek Emine Erdoğan'a teşekkür gönderiyor. Trabzon'u KTÜ gibi bilim insanlarıyla dolu teknik insanları varken bırakın onlar bu şehri eski günlerine dönmese bile nasıl düzeltilebileceği konusunda fikir üretsinler, onlar karar versinler. Çevre katliamı yaşanmasını onlar önlesinler.  

Fındık fiyatı konusunda gereken yapılsın!

 Bende fındık üreticisi olarak maliyet hesaplarına baktım ve 14 lira düzeyinde olduğun gördüm. Bu sezon Amerika'da yapılan bir toplantıda fındığın çok olacağı ve fiyatının az olacağı ifade edilmişti. Buna hizmet eden bir rant kesimi var. Üreticiyi yalnız bırakmamak gerekiyor. Fındık sayesinde okul harçlığını çıkaranlar, geçimini sağlayanlar var. Bu fiyat minimum 20 lira olmalı bu gerçeği işleyeceğiz. Geçen dönem fındık kalmadıktan sonra kış aylarına girdikten hemen sonra bizim baskımızla piyasaya soktular ama yine mağduriyet yaşandı. Hükümeti 20 lira düzeyinde açıklama yapmaya davet ediyorum. Fındık üreticisi mağdur edilmemelidir. 

Trabzonlular denize giremiyor!

 Trabzon deniz şehri fakat halk denize giremiyor. Trabzon'un artık denizle irtibatı kalmadı. Trabzon'da güneşlecek alan kalmadı. Yöneticileri bu konuda göreve davet ediyorum.  Trabzon'un Çömlekçi konusu var. Artık Çömlekçi'yi görenler burası Suriye'dir der. Bu Trabzon adına utanç vericidir. Çömlekçi için verilen sözler tutulmalı ve mağduriyetler giderilmelidir.”
Editör: TE Bilisim