EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu’nda Fransa karşısında alınan tarihi zaferin ardından Milli takımımızın İzlanda karşılaşması için gittiği bu ülkede, havaalanında maruz kaldığı muamelenin asla kabul edilemeyeceğini ifade ederken, “İlkel uygulamalarla milli takımımızı saatlerce havaalanında bekleterek büyük bir skandala imza atan İzlanda makamlarını ve hükümetini kınıyoruz” dedi.

Gerekli Bütün Adımları Atıyoruz

Hem insan vicdanı hem de spor ahlakı ve ruhu ile bağdaşmayan, diplomasi anlamında da asla kabul edilemez, içinde ırkçılık barındıran bu muamele karşısında devlet olarak gerekli bütün adımları attıklarını da vurgulayan Cora, “Şenol Güneş ve futbolcukardeşlerimizin de kendilerine yapılan bu saygısız davranış karşısında en güzel cevabı sahada vereceklerine yürekten inanıyoruz.Devlet ve millet olarak milli takımımızın yanındayız” şeklinde konuştu.

İkinci Maçı Trabzon’da Oynamak İstiyoruz

Cora son olarak “2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda14 Kasım 2019 tarihinde Türkiye ile İzlanda arasına oynanacak olan ikinci karşılaşmanın da gelen yoğun talep doğrultusunda Trabzon’da oynanması en büyük arzumuzdur. Bu konuda gerekli bütün adımları atmaktayız” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim