Video gösterisinin ardından ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zorluoğlu konuştu. Zorluoğlu, “Bugün Trabzon içni çok özel müstesna bir gün. Şehrimiz Ankara, İstanbul, İzmir’den sonra sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile adayların açıklanacağı 4. İl olmanın gururunu yaşıyor. 31 Mart’ta yapılacak seçimler Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi içinde ilk yerel seçimler olması bakımından ayrı bir önem taşımaktadır. 16 yıllık AK Parti iktidarının 2019 yerel seçimleri le taçlandıracağımız seçimlerin arifesindeyiz. 
 
Gönül Belediyeciliği.. Yani insanımızın kalbine, gönlüne dokunan belediye hizmetleri. Dışlayıcı, ötekileştirici değil kucaklayıcı kapsayıcı bir belediye.. Ulaşılabilir bir belediye yönetimi.. 

 Allah nasip eder, 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Bakanlığını görevini üstlenirsek Gönül Belediyeciliğinin en güzel örneklerini nisanlarımıza yaşatacağız. Bugün bu buluşmanın benim için apayrı önemi ve anlamı var. Çok sevdiğim şehrime Büyükşehir Belediye Başkanı olma iddiasıyla dönmüş olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Yıllarca ülkemin 4 bir köşesinde hizmet ettim. Ankara’da görev yaptım. En son olarak Van’da Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet verdim. Mevlam nasip etti, kendi şehrimize güzel insanlarımıza hizmet etmeye geldik.  

Sokak sokak kapı kapı dolaşıp gönüller yapmaya geldik.  786 bin hemşerimizi kucaklamaya, bu şehri imar etmeye, daha mutlu insanları yaşadığı şehre dönüştürmeye geldik. Partimizin bugüne kadar kazandırdığı büyük hizmetler büyük projeler hepimizin malumu… 
 
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak belediyecilik anlamında daha kat edecek mesafe ve yürütülmesi gereken hizmetler var.  Trabzon’u bir marka şehir, prestij şehir ve tam bir büyükşehir yapmaya talibiz.  ulaşım ağları, turizm, kentsel dönüşüm, tarihi mekanlarının restorasyonları, yeni yaşam alanları, istihdam alanları ve insanımızın gönlüne dokunan belediyecilik anlayışıyla şehrimizi Cumhuriyetimizin 100. Yılına inşallah hazırlayacağız.  Kırıcı değil, yapıcı olacağız. Nezaketten, tevazudan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim