Bu kez Cemil Usta’da buluşan Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Firar Bayrak, Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, Trabzon Baro Başkanı Orhan Öngöz, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mahmut Yazıcı, Trabzon AK Parti il yöneticisi Murteza, Merkez ilçe Başkan Yardımcısı Yasin Aydın,  Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Balaman, AK Parti il eski yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yüksel Gülay da katıldı. Günün önemini sorduğumuzda ‘hem sohbet hem de birikimi içine alan dayanışma’ cevabını aldık.
 
1 Yılda 17 Bin Kişi Vefat Etti
 
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 2015 yılında 17 bin 664 kişi hayatını kaybetti. TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 2015 Doğu Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleşen ölüm sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2,2 oranında artarak, 17 bin 664'e yükseldi.

Ölenlerin yüzde 54,8'sini erkekler, yüzde 45,2'sini ise kadınlar oluşturdu.

2015 yılında ölüm sayısı Trabzon ve Gümüşhane'de düşerken, Doğu Karadeniz'in diğer illerinde yükseldi.

Buna göre ölüm sayısı bir önceki yıla göre Trabzon'da yüzde 2,8 azalarak 4 bin 813'e ve Gümüşhane'de yüzde 2.7 azalarak 901'e gerilerken, Ordu'da yüzde 3,7 artarak 5 bin 16'ya, Giresun'da yüzde 5,7 artarak 3 bin 422'ye, Rize'de yüzde 7,1 artarak 2 bin 177'ye ve Artvin'de yüzde 2,4 artarak bin 335'e yükseldi.
 
Trafiğe 1 Mayıs Ayarı
 
Trabzon trafiğine 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile yeni düzenleme getirildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde yapılacak olan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı' kutlamaları çerçevesinde 01.05.2016 Pazar günü Cumhuriyet caddesini takiben meydan eski belediye binasını yanına kadar yürüyüş düzenlenecek olup, düzenlenen açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüş esnasında Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi, Suluhan Kavşağı'nın bulunduğu alan saat 11.00 itibarı ile trafik akışına kapatılacaktır. "
 
Ciğerim Erol’dan Birlik Çağrısı
 
Trabzon siyasetinde “Ciğerim Erol” lakabı ile tanınan, sevilen işadamlarından Erol Birsel, “Trabzonspor zor günlerden geçiyor. Puan cetvelindeki yeri şanlı geçmişine yakışmıyor. Oynadığımız futbol bizi başarıya taşıyacak nitelikte değil.

Ancak buna rağmen seyircimiz gereken soğukkanlılığı, olgun duruşu ve sabrı gösterdiği halde bazı münferit çıkışlar nedeniyle fırsat bekleyken bordo mavi düşmanları üzerimize gelip bize ağır bedeller ödeteceklerdir. Zaten zor bir süreçteyiz en azından bu süreç zarfında sakın ola birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım.

Kulüp başkanıyla yönetimiyle futbolcularıyla masörüyle taraftarıyla kayıtsız şartsız birlik olalım. Çünkü içerdeki olumsuz hava dışarıdaki saldırganlara fırsat sağlayacaktır. İşte buna izin vermeyelim Trabzon’un en büyük marka değeri unutulmasın ki Trabzonspor’dur.”
 
Dilekoğlu’nun Tespiti
 
Trabzon’da dün FETÖ/ PDY yapılaşmasına yönelik gerçekleştirilen operasyondan sonra Ak Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu’unn 2 gün önce attığı tweetler akıllara geldi. Dilekoğlu twitter hesabından, “Hergün bilmem hangi şehir merkezli bilmem kaç ilde gerçekleşen FETÖ/PDY operasyonunda bilmem şu kadar kişi tutuklandı haberleri okuyoruz.

Şehrimiz Trabzon FETÖ/ PDY terör örgütü konusunda ya çok temiz bir şehir ya da bir yerlerde engelleme var. Benden söylemesi” açıklamalarında bulundu.

Bu açıklamaların ardından dün de Trabzon’da 25 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.
Ne diyelim Dilekoğlu ileriyi görmüş heralde…
 
Yaş Çay Destekleme Primine 1 Kuruş Zam!
 
Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından her yıl çay üreticisine destek mahiyetinde ödenen ve 5 yıldır zam yapılmayan yaş çay destekleme primine bu yıl 1 kuruş zam yapılarak yaş çay destekleme priminin 12 kuruştan 13 kuruşa yükseltileceği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan hükümetin son yıllarda yaş çaya verdiği zam oranları dikkate alındığında yaş çaya ortalama yüzde 12 oranında zam yapıldığı göze çarpıyor. 2015 yılı yaş taban fiyatı 1,58 taban fiyat, 12 kuruş da destekleme bedeli olmak üzere toplam 1,70 TL iken; 2016 yaş çay bedeline yüzde 12 zam yapılması halinde yaş taban fiyatı 1,58’den 1,77’ye, yaş çay destekleme priminin de edinilen bilgideki gibi 13 kuruşa yükseltilmesi halinde 2016 yaş çay fiyatının 1,90 TL olarak açıklanması bekleniyor.
 
Ayan Müdürlüğe Atandı
 
Çaykara Şahinkaya köyünden hemşerimiz Doç.Dr. Vedat Ayan Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü’ne atandı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi kampüsünde bulunuyor.
Vedat Ayan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.
 

Çayeli Milli Eğitim’de Değişim
 
Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü iken Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Hüseyin Şahin tarihinde görevine başladı. Artvin’de İl Müdür Yardımcısı iken Rize’nin Çayeli ilçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan ve uzun yıllar Çayeli’nde görev yapan Selim Şahin Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine Eğitim uzmanı olarak görevlendirildi.
 
Görevine başlamasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin'e tebrik ziyaretlerine gelenleri odasında ağırladı.
 
 
 
Editör: TE Bilisim