Sağıroğlu yaptığı yazılı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde Trabzon Milletvekilimiz Sayın Salih Cora ilçemize gelerek çalışmalarımıza destek vermiştir. Kendisi ile gittiğimiz bir ziyarette vatandaşımız bizlere, seçim üzeri yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle yolların bozuk, çamur ve kullanılmaz halde olduğu belirterek, haklı bir serzenişte bulunmuştur. Sayın milletvekilimizde vatandaşımıza cevaben, Yomra’mızda yapılan altyapı çalışmalarının zamansız olduğunu, seçime 6 ay kalarak değil de daha erken bir süre içerisinde yapılıp bitirilebileceğini ifade ederek, haklı serzenişlerine özür dileyerek cevap vermiştir. Bu ifadeleri alıp, farklı yönlere çekerek, fayda sağlamak yakışıksız ve manidardır” dedi.
 
Bütün Projelerimizde İmzası Vardır
 
HDP ile ortaklık yapan bir siyasi parti adayının milletvekilimize söylediği yakışıksız, mesnetsiz ve üsluba hiç yakışmayan ifadelerini şiddetle kınıyorum diyen Sağıroğlu, “Trabzon Milletvekilimiz Salih Cora, diğer milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile birlikte gece gündüz demeden Yomralıların dertleri ile dertleşmiştir. Sayın Salih Cora’yı ayrımcılık yaparak, bir ilçeye ayrıştırmak siyaseten etik değildir. Salih Cora vekilim tabandan gelen istek ve önerilerin çözüm noktasıdır. Kendisi 24 saat bizlere hizmet vermektedir. Milletvekilimizin Yomra’mızdahayata geçirmek istediğimiz bütün projelerde imzası vardır.Kent Meydanı projemiz ile vatandaşımızın hizmetine sunacağımız 15 Temmuz Millet Kıraathanesi olacak olan uçağın alımında büyük bir efor sarf etmiştir. Dolgu alanımızın için bakanlıklarda, bizimle birlikte kapı kapı dolaşarakgerekli izinlerin çıkarılmasında uğraş vermiştir. Seyir terasımızın ödeneğinde ve kentsel dönüşüm projemizin hayata geçirilmesinde kendisinin çok büyük bir emeği vardır” diye konuştu.
 
Ağa Babalarının Yerine Cora Gelmiştir
 
Sağıroğlu açıklamasına şu şekilde devam etti; “Salih Cora’nınnüfus kağıdına ‘Tonya’ yazabilir, ancak 1 Kasım seçimlerinde bizleri eleştirmeye kalkanların ‘Ağa babalarının’ yerine gelen milletvekilimizdir. Kendisi her zaman her platformda daYomra’lı olduğunu ifade etmiştir. Salih Cora Tonya’dan çok Yomra ilçemizi ziyaret ederek, bizim dertlerimizle mazhar olmuştur. Milletvekilimizin olur, olmaz yalan beyanlarla karalanmasına izin vermeyiz. Sizlere son söz olarak diyorum ki hiç merakınız olmasın milletimiz her şeyi gayet iyi biliyor. 31 Mart akşamında Cumhur ittifakı olarak sizleri, sizlere o akılları veren çakma AK Partilileri ve ağa babanızı aziz milletimizin destekleri ile birlikte sandığa gömeceğiz.”
 

Editör: TE Bilisim