İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azim Kuvvetli ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, heyeti Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ile basın mensupları karşıladı.  Ziyarette ilk olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut konuştu. Turgut, “Güzel bir seçim dönemi geçiyor. Trabzon basını Anadolu’nun en önemli yayın kuruluşlarını bünyesinde barındırıyor. Bu seçim sürecinde hem TGC olarak hem de basın kuruluşları olarak adaylara adaylarına cemiyetimizi açtık. Onların basın mensupları ile birlikte beyin fırtınası yapmasına imkân sağladık. Bundan sonra da aynı şekilde devam ettirmeye gayret göstereceğiz” dedi. Belediye Başkan adayı Aksoy ise, "Trabzon çok güzel bir şehir. Çünkü mücadeleler zorlu yaşanıyor. Bende zorlu yaşamı seviyorum. Bu mücadeleyi vermek bana ayrıca güç katıyor. Önümüzdeki süreçte enerjimizi biriktirdik, bu gelişimler süreler, bu noktalar mücadeleci kılıyor. Trabzon’u da çok iyi biliyoruz. 

Amatörde Maçta seyrettik, Oradan Fenerbahçe’ye şampiyonluğu kaybettiğimiz maçta açık tribündeydik. Trabzon’u biliyoruz, Türkiye’yi biliyoruz. Trabzon’un sorunlarını biliyoruz.  Nelerin yapılması gerektiği noktada çok ciddi donanımlarımız var. Farklı projelerimiz var. Bu bir bayrak yarışı, maraton gibi bir şey. Bazen hızlı koşarsınız, bazen yavaş koşarsınız. Arada geçişli durumlar söz konusudur. Ama hep Trabzon için koştuk, hem Türkiye için koştuk. Trabzon’un durumunu çok iyi görmüyorum. Güçlü referanslar ortaya koyduk” dedi. 

CHP İle İttifak

CHP ile ittifak noktasında gelen soruya Aksoy, “Yaşam skolastiktir, çünkü yaşamda bir çok faktör birlikte eş zamanlı veya farklı zamanlarda gelişebilir. Yaşamsal süreçte gelişen her konuyu, konuların gelişimine bağlı olarak, bazen düşündüğünüz gibi bazen farklı olabiliyor. Şuanda sonuç noktası itibariyle böyle zemin var, açıklama var. Bugün ki noktayı çok önemli görüyorum. Bugün ki noktadan sonra yapılması gerekenleri çok çok önemli görüyorum. Ben şimdi istiyorum ki, 10 yıl önce Güney Çevre Yolunu bitirmiş olsaydık.  Trabzon’da bugün çoktan bitmesi gereken Güney Çevre Yolu var. Ayrıntılı çalışmalarını yürüttük. Keşke Trabzon’da bugün geri dönüşüm konuları üzerinde başarılar olsaydı. Bir tablo bir sonuç, bu sonucu yaratan tüm aktörlere yetkili büyüklerimize değerlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreç için, çok verimli sonuç üreten çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

CHP’nin Tabanında Ufak Sıkıntılar 

İl Başkanı Kuvvetli ise, “İlkele bir güç birliği.. Sadece Trabzon üzerinde yapılmış değil. Trabzon’da büyükşehir belediye başkanlığında İYİ Parti’ye kalmasına karşın, başka illerde CHP’ye kalmış iller var. Ben ittifakın açıklandığı günden bir gün sonra Ankara’ya gittim. Ankara dönüşü Trabzon’a geldim. CHP İl Başkanı ve yönetimiyle görüştüm. O konuda bir sıkıntı olmadığını. Ancak tabanda bazen ufak tefek sıkıntılar olabileceği onların da zaman içinde halledileceği söylenmiş. CHP’ ile güç birliği noktasında sıkıntı olmadığını ifade etmek isterim” dedi.

 İlçelerde ve belediye meclislerinde ittifak olacak mı? 

İlçeler ve Belediye Meclisleri ile ilgili bir çalışma olup olmadığı sorusuna ise Küvetli, “Onla ilgili bir çalışma var. Genel Merkezde Sayın Genel Başkanımız ile Genel Başkan Yardımcılarımızdan o anlamda yetki aldık. Aslında güç birliği kapsamında olan 21 ili 2 etap halinde Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde alt belediyeleri de görüşeceklerini ifade ettiler. Ancak Trabzon ile ilgili Genel Merkezden aldığım yetkiyle o anlamda hem ilçeler bazında hem de belediye meclis üyeleri noktasında CHP İl başkanı ile görüşüyoruz. Sıkıntımız yok. Yakın zamanda hem ilçeleri hem de meclisleri netleştireceğiz.” diye yanıt verdi. 
Editör: TE Bilisim