Beşi Biryerde İmza Günü    

Dünyanın en önemli hemşehri derneklerinden birisi olan Bizim Neslin Uşakları Trabzon’da geleneksel gecesini yapıyor.

Cuma Akşamı Nov otel’de yapılacak olan etkinlikten önce  Turgut Özdemir: Objektifimden Karadeniz Nostaljisi İhsan Öksüz:

Şike, Şike Tapeler, Yalanlar, Gerçekler Kamil Anahar: Kale Arkası Zabıtları Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu: Darbe Yazıları, Arif Sırtkaya: Trabzonspor Efsaneleri ve Kıyı imza günü yapılacak. Ayrıca gecede de Soner olgun konser verecek.

Zümrüt Rize 67 Yaşında

Rize’nin en köklü gazetelerinden birisi olan Zümrüt Rize Gazetesi yarın yeni yaş gününü kutluyor.

Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faik Bakoğlu’nun sahipliğini yaptığı Gazetenin kuruluş yıldönümü için gazete merkezinde bir kutlama yapılacak.

Her yıl 5 Mayıs tarihinde yaş günü kutlayan Zümrüt Rize’nin kentin gündemini tuttuğunu söyleyen Faik Bakoğlu, ‘Gazeteyi teknolojik olarak yeniliyoruz.

Rizelilerin kendini gazetede bulması için elimizden gelen hassasiyeti gösteriyoruz. Özgür ve bağımız gazetecilik yapıyoruz’ dedi.

Keleşoğlu’nun Değirmen’i

Uzun süre Trabzon’da iletişim sektöründe faaliyet gösteren Ruşen Keleşoğlu artık patronluğun tadını çıkarıyor.

Renkli kişiliğiyle tanınan Keleşoğlu üst düzey bir firmada yaptığı yöneticilik sonrası bir cafe restoran açarak işini yoluna koydu.

İstanbul Sultanbeyli plato alışveriş merkezinde Değirmen Cafe Restorantı hizmete sokan Keleşoğlu’nun Trabzon’daki tüm dostlarına selamı var. İstanbul’da TAKA Gazetesi’ni yakından takip ederek memleketten haberdar olduğunu söyleyen Ruşen Keleşoğlu ikinci bir cafe restorant için hazırlık yaptığını da sözlerine ekledi.

Havva Gümüş İstanbul’a Gitti

Trabzon’da başarılı işlere imza atan Havva Gümüş, Trabzon Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

STK deneyimi olan Gümüş, Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun da önerisiyle beraber bu göreve getirildi.

Gümüş dün akşam İstanbul’a gitti. Hem federasyon üyeleriyle tanışacak hem de bir konuşma gerçekleştirecek.

Trabzon’u bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Gümüş, “Şehrimizin menfaatleri için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
Atasoy’un Tatil Köyü

Metin Atasoy. Trabzonspor başkanlık adayının ardından şehirden biraz uzaklaştı.. Herkes ne yapıyor diye merak ediyor. Atasoy bugünlerde İstanbul’da yoğun bir çalışma içersinde.

İstanbul Çatalca’da ‘Flamingo’ isimli bir tatil köyü kurdu. Yöresel ürünlerle Kahvaltı, dalından meyve sebze keyfi, barbekü, gölde balık avı, doğada bisiklet, hayvanlar alemi…

Yani ne ararsanız var.. Burası aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi içersinde yer alıyor. Atasoy, Atatürk'ün, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” ilkesine bağlı olarak oradan gelen geliri öğrencilerin eğitimine harcayacaklarını söylüyor.

Açılışı gerçekleşecek olan tatil köyünün tüm hazırlıklarını Atasoy kendi elleriyle yapıyor. El arabasıyla kürekleri taşıyor, çimleri makasla kesiyor.  Ne diyelim Metin Atasoy’un bu örnek davranışı tüm iş adamlarına örnek olur.

Bıkmadan, Şehrini Savunuyor

Trabzon’un Volkan abisi… 

Ankara’da dostlarıyla beraber zaman geçiriyor. 

Başkentte olsa da Trabzon’daki olayları yakından takip ediyor.

Kendisini görenler ilk olarak, “Volkan abi ne olacak senin bu memleketinin hali?” diye soruyormuş.

Yani bugünlerde her ortamda Trabzon’u savunmak için büyük çaba sarf ediyor.

Volkan abi usanmadan her soruya geçmişten günümüze yaşanan her olayı anlatarak “Bir şehrin üzerine bu kadar gelinmez” yorumunda bulunuyormuş. 

Canalioğlu memleketini dışarda böyle savunurken, diğer taraftan da öz eleştiride bulunuyor.
 
Volkan abi ayrıca bu kriz döneminde şehrin yöneticilerinin ve vekillerin süreci iyi yönetemediğini söylüyor. Bu şehrin daha sahiplenerek hakkının teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Canalioğlu, “Trabzon’un oyunu fazlasıyla alan AK Partili vekiller bu süreçte çok sessiz kaldı. Bu insanların, bu şehrin hakkını savunun” yorumunda da bulundu.
 
Editör: TE Bilisim