EKREM İMAMOĞLU: 4.566.239 OY, % 53.82
 
BİNALİ YILDIRIM: 3.841.486 OY, % 45.27,
 
10 Milyonun Üzerinde
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından İstanbul'daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen dün yeniden sandık başına gitti. Seçimde AK Parti'li Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, CHP'li Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel yarıştı.
 
500 Binin Üzerinde Fark
 
Açıklanan seçim sonuçlarına göre Trabzonlu Aday Ekrem İmamoğlu % 53.82-4.566.239 oy, , Binali Yıldırım: % 45.27 -3.841.486 oy aldı. İmamoğlu rakibine 500 bin oyun üzerinde fark atarak İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı oldu. Seçim sonucu Yıldırım’ yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etti.
 
Demokrasi Kazandı
 
Başkan Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Türkiye’de demokrasi kazandı. Ülkemize ve dünya kenti İstanbul’a bu sonuç hayırlı olsun. Gerçekleri üzerini örterek gizleyemezsiniz. Sandıklardan hesap pusulası çıktı. 31 Mart’tan bu güne yapılan büyük haksızlığın hesabını sormuştur. İstanbul’da yeni bir başlangıç olacak. Adalet ve eşitlik olacak” dedi.

“Ülkemize ve istanbul'a sonuçlar hayırlı olsun”
 
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, yenilenen seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
 
“Öncelikle bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabiki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı.
 
Her iki vasfıyla ülkemize ve İstanbul'a sonuçlar hayırlı olsun. Bugün onbinlerce hatta yüzbinlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan sandık başında görev yapan bütün yol arkadaşlarıma, günün kahramanlarına, yüksek seçim kurulunda hizmet eden bütün arkadaşlarıma minnet duygularımı ifade etmek istiyorum.
 
Onlar bugünün demokrasi kahramanıydı. Yaptıkları hizmetleri her zaman güzel bir anı olarak hatırlayacaklar. Ancak şunu da belirtmek isterim ki bugün hali hazırda seçim verileri süreci netleştirmeye dönük oluştursa da, net sonuçlar biliyoruz ki tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaşlarıma, kat görevlisi arkadaşlarıma, hukuk sorumlularına, bilişim görevlilerine süreç tamamlanana kadar görev yerlerinde kalmalarını rica ediyorum. Lütfen sandıkları terk etmeyin.
 
Bu tarihi sorumluluk halen devam etmektedir. Çok değerli vatandaşlarımız, biz Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanlarız. Demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşanan her şeyi tüm milletimiz biliyor. Ama saatleri durdurarak zamanının akışını önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek gizleyemezsiniz.
 
Sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulası çıktığını duyurmak isterim. 31 Mart'tan bu yana yapılan haksızlığın hesabı o tanımladığım bir avuç insana kesilmiştir. Bu İstanbul'da herkesin yeni ve ortak bir sayfa açması anlamına geliyor. İstanbul'da artık adalet, eşitlik hoşgörü olacak, kibir ve ötekileştirme bitecek. 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı, adalete olan güvenimizi perçinlemiştir. Bunu sadece bana oy verenler değil, tüm vatandaşlarımız sağlamıştır.”
 
Editör: TE Bilisim