Kitap günleri için Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ne akın eden öğrenciler fuardan oldukça memnun olduklarını belirtti ve yazarlarla birlikte olmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.
Çocuk ve gençlik psikolojisi ile çocuk kitapları yazan Tuncay Altınköprü, Trabzon’da düzenlenen kitap şöleni ile okurları ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Bosna savaşının unutulmaması için yazdığı kitaplarla hafızalarda kalan Bosnalı yazar Nedzad Kurtovic , “Trabzon halkı savaş zamanında Bosna’nın yanın da idi. Hala da öyle. Okumak Müslümanlar için çok önemlidir. Bu kitap fuarı o yüzden çok önemli.” İfadelerini kullandı.

TİSKİ Yerinde Duramıyor!

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) yapılanma çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Teknolojinin tüm imkanlarından yararlanan TİSKİ, Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçiş için çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Zaman kaybını ortadan kaldıracağı gibi maddi açıdan da tasarruf sağlayacak olan EBYS’ye geçiş için TİSKİ bünyesinde bir hafta süreyle eğitici personel eğitimleri bilgisayar başında uygulamalı olarak gerçekleştirildi. TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Trabzon halkına en iyi hizmeti en kısa sürede verebilmek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, söz konusu sistemle rutin bürokrasinin dışına çıkarak işlemleri son derece hızlandırabileceklerini ifade etti.

Bali Ailesini Yıkan Haber

Trabzonspor'un efsane futbolcuları arasında gösterilen eski yönetici ve Divan üyesi Serdar Bali'nin annesi Fürüzan Bali hayatını kaybetti.
Merhume Fürüzan Bali'nin cenazesi bugün (Perşembe) Hızırbey Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası aile kabristanlığına defnedilecek.

Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Sürücülerin Haberi Var Mı?

TTSO 26. Meslek Komitesi (Sigorta) Meclis üyesi İbrahim Sertel, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik) Sigortası Kanunu’nda kamuoyunun dikkatini çekecek 3 önemli değişiklik olduğunu vurguladı. Sertel, “Şu andaki uygulamada trafik kazalarında hayatını kaybedenler için yakınlarına ödenecek tazminatlar konusu belirgin değildi.
Mahkemeler, kişiden kişiye değişen tutarlarda tazminatlara hükmediyor, sigorta şirketleri de bunları ödemek zorunda kalıyordu. Yeni yasa ile birlikte trafik kazalarında hayatını kaybedenler için sigortadan ödenecek tazminat miktarları, yani yakınlarına yapılacak ödeme tutarı, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenecek olan hesaplama yöntemi ile netleştirilecek. Bu değişimle birlikte kaza sonucu hayatını kaybedenler için tazminat ödemeleri mahkemelerde dava konusu olmaktan çıkacak. Yeni yasa ile birlikte kusurlu sürücülere ve yakınlarına tazminat ödenmeyecek. Bu değişimle birlikte sigorta şirketleri kusurlu sürücülere ödedikleri tazminat yükünden kurtulmuş olacak” ifadelerini kullandı.
 
Canik De İtiraz Etti

Trabzon'un son dönemde turizme yönelik gerçekleşen hareketliliğin bir göstergesi olan yabancı yön levhaları artınca ortaya ilginç görüntülerde çıkmaya başladı. Tabelaların bir çoğunun yanlış tercüme edildiğini açıklayan emekli öğretim görevlisi Halis Yaşar Canik, yapılan hataların Trabzon'a yakışmadığını belirtti. Canik, hükümetin bölge turizmini harekete geçirmek için elinden geleni  yaptığını ve STK'lar ile sürekli toplantı halinde olduğunu, ancak alınan kararların istenilen şekilde icraata yansıtılamadığını söyledi. Trabzon'da yön levhalarında bir çok hatanın olduğunu ifade eden Canik, yazılmadan önce bu işi bilen birisinden bilgi alınmasının faydalı olacağını ifade etti.

Mustafa Sağlam’dan Açıklama 

Görevden alınan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Beşikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Sağlam, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci’yi eleştirdi. İlçe Başkanı Sağlam yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Sayın İl Başkanı, Beşikdüzü’nde ne yazıktır ki genel seçimlerde bizim karşımızda görünen ve çalışan kişilerle Beşikdüzü’nün istişaresini yapıyor. Bunları Beşikdüzü halkı çok iyi tanıyor. Zihniyet az olsun benim olsun olursa bunları da normal karşılamamız lazım. Yorulan İlçeleri, çalışmayanların görevden alınacağını söylemiştin. Türkiye genelinde yüzde 48 oy oranı ile ikinci olan Beşikdüzü Teşkilatı yorulduğu için mi görevden alınmıştır?  Biz görevi teslim almadan önceki MHP ile şu anki MHP’nin durumunu hiç kıyasladınız mı? Nasıl çalıştığımızı Beşikdüzü’nde gidilmedik bırak mahalleyi ev kalmadığını hiç aklıselim Ülkücülere sordunuz mu? Veya sizin sorabilme cesaretiniz var mı? Tavsiyem bir sor da Teşkilat nasıl başarılı olurmuş öğren istersen. Siz Beşikdüzü’nde Hüsnü Öztürk’ü tanırmısınız?  Maalesef tanıyamazsızın ama kimleri tanıdığınızı istişare yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Siz yolunuza devam edin. Eninde sonunda herkes hak ettiğini alacaktır. Sahi siz her ilçe kongrelerinde bulunurdunuz. Seçim çalışmalarında nerelerdeydiniz. Beşikdüzü’nde davamıza sekte vurdurtmayacağız. Biz neden imza attığımızı çok iyi bilenlerdeniz. Sizi bilmem ama ben asla makam için kişiliğimden taviz vermem. Biz Ülkücüyüz, Türk Milliyetçisiyiz kısacası Türkeş’çiyiz. Ne Mutlu Türküm Diyene.”

Basına Ve Kamuoyuna 

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi başvuruları başlayalı 20 gün olmasına rağmen ön başvuruda bulunan genç çiftçi sayısının 174 olduğunu belirterek başvuru sayının Akçaabat gibi tarım ve hayvancılığa elverişli arazilerin bulunduğu bir ilçe için çok yetersiz olduğu söyledi. Proje başvurularının 11 Mayıs'a kadar devam edeceğine dikkati çeken Eyüpoğlu, 10 bin adet el ilanı yapıklarını ve İlçe Kaymakamımız Şenol ŞENEL in destekleri ile imamlar aracılığı üreticilere ulaştırdıklarını söyledi. Buradaki amaçlarının üretim beşiği olan Akçaabat ilçemizdeki genç çiftçilerin hibe desteğine yüksek sayıda başvuru yapmasını sağlamak olduğunu belirtti.
 
Editör: TE Bilisim