İstanbul’daki Trabzon günleri, 3. gün etkinlikleriyle sona erdi. Trabzon günleri her zaman olduğu gibi Yenikapı etkinlik alanında düzenlendi. Yine eski yıllarda olduğu gibi görkemli bir havada yapılan Trabzon’un fethi kutlamalarına üst düzey katılımlar oldu. Bu seneki fetih kutlamalarının en akılda kalan anı, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin açılış konuşması oldu. Hamzaçebi konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Değerli konuklar, sevgili hemşehrilerim. İstanbul ve Trabzon protokolünün en üst düzey katılımcıları burada ve konuşmalar yaptılar. Hiçbiri, bu organizasyonun ev sahibi, destekçisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismini zikretmedi. İyi Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’nu istisna tutuyorum, o konuşmasında sayın İmamoğlu’nu zikretmiştir. Sayın İmamoğlu 16 milyon İstanbullunun başkanıdır ve seçilerek gelmiştir. Ayrıca burası bir Trabzon etkinliğidir ve İmamoğlu doğma büyüme Trabzonludur.
 
Trabzon’u idare edenler, Trabzon ile ilgisi söz söyleyenler görmezden gelse de Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıdır. Ben daha önce Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun tüm etkinliklerine katıldım ve programımı ona göre yaptım. Hepsinde de Kadir Topbaş’a özellikle teşekkür edilmişken, Ekrem İmamoğlu’nun görmezden gelinmesini anlayamam.” Akif Hamzaçebi’nin bu çıkışı sırasında tüm Trabzon ve İstanbul protokolü de alandaydı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuşmayı dinleyerek, kendisini alkışlarken, katılımcıların da Hamzaçebi’ye destek verdiği görüldü.
Aytekin AKAY
 
Editör: TE Bilisim