31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamındaki çalışmaları dahilinde Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ne giden Aksoy, Yönetim kurulu Başkanı Erkut Çelebi ile seçim sürecine yönelik istişarelerde bulundu.

İcraatle Geleceğiz

Buradaki konuşmasında hayata geçireceği yenilikçi uygulamalarla farklı bir belediye başkanı olacağını vurgulayan Aksoy, şu şekilde konuştu: “Belediye başkanı olmam halinde asfaltta camın geri dönüşümünü uygulayacağım. Avrupa Birliği’nin hibe programlarından faydalanacağım. Ordu ve Samsun bu programlardan milyonlarca euro hibe aldı. Trabzon ne aldı? Trabzon’un hali ortada. Biz bu tabloyu değiştireceğiz. Bir büyükşehir belediyesi başkan adayı aynı zamanda sanayici, imalatçı, gıdacı olabilmelidir. Marka şehir denilen şey öyle lafla olmaz. Biz laf değil icraatla halkımızın huzuruna çıkacağız.” 

Trabzon’un Sorunlarını Konuşalım

Aksoy konuşmasının devamında Trabzon’da yapılan deniz dolgularına ilişkin konuştu. Denizin doldurulmasına karşı olduğunu dile getiren Aksoy, “Trabzon’da dolguyla bir sahil yolu yapıldı ve şehrin denizle bağlantısı kesildi. Benim bir sözüm var ve diyorum ki: ‘Trabzon’u denizle buluşturacağım. Trabzon’da plaj yok denize girecek alanımız yok. Trabzon’da her yer dolgu bu yanlış. Elbette bu aşamadan sonra bu dolgu alanlarını boşaltamayız ama buraları iyileştireceğiz.  Daha fazla dolgu yapılmasına da karşıyım. Bu şehirde atık su yönetimi de başlı başına bir sorun. Beşirli’deki herkes kokudan şikayetçi. Balıkçılık bitti. Hayvancılık bitti üretim bitti. Her sektörde kayıp var. Bu ve bunun gibi birçok sorunu var Trabzon’un. Ben de diyorum ki Sayın Gümrükçüoğlu ve Sayın Zorluoğlu ile bir açık oturumda ya da camlı yayında şehrin sorunlarını konuşalım” ifadelerini kullandı.

Hayatın İçinde Profesör Oldum

Trabzon’a çözüm sağlayacak konularda Trabzon bürokrasisinin başarısız olduğu yorumunu getiren Aksoy sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Güney Çevre Ekspres Karayolu büyük oranda tünellere dayalı ve kendini finanse eden, kamulaştırma bedelleri az olan bir yoldu. Bu Trabzon’u 2-3 kat büyütecekti. Ama hayata geçirilemedi. Trabzon’da 10 yıldır süregelen başarısızlıklar şehri 50 yıl geriye getirdi. Raylı sistem diye sundukları proje tramvaya dönüştü. Raylı sistem Trabzon’un içerisinde bulunduğu tablo nedeniyle fizibıl yani yapılabilir çıkmadı. Ben belediye başkanı olursam 6 ay içinde belirli projelerimi uygulamaya koyacağım ve 1. Yılın sonunda bu projelerin karlılığı ortaya çıkacak. Atakan Aksoy üniversitedeki odasında değil hayatın içinde profesör oldu. Şimdilerde ‘borcu olmayan belediye iş yapmayan belediyedir’ diye bir söz ortaya atılıyor. Ben bu düşünceye karşıyım. Böyle bir anlayış olamaz. Hem çalışıp hem de kasaya para koyabiliriz.”
 
Editör: TE Bilisim