Yeni dönemde Ortahisar'a modern bir kimlik kazandıracaklarını  belirten Başkan Genç, şehir yaşamının gerektirdiği sosyal, kültürel ve sanatsal alanda birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi. 

Vatandaşlara hitabında "31 Mart'tan sonra inşallah sizlerin de desteğiyle kaldığımız yerden devam edeceğiz" diyen Başkan Genç, her anlamda kendine yetebilecek bir şehir inşa edeceğini söyledi. Genç, "Tarihten, günümüze birçok ünlü sanatçıyı yetiştiren bir şehre sahibiz. Her zaman sanatıyla, kültürüyle tarih boyunca öne çıkan bir şehir olduk... Bizim de bu değerlerimizin üzerine yeni bir şey katmamız lazım. Bu anlamda kültür ve sanat merkezleri; geçmiş ile ilgili kültürel değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde çok önemli bir rolü var. O nedenle geçmiş dönemde de sürekli dile getirdiğim gibi yeni bir kültür ve sanat merkezimize ihtiyacımız var.  

Bu merkez çağdaş sanatların yanında geleneksel kültür etkinliklerine de yer vereceğimiz ve bunları tanıtıp, yaşatacağız bir mekân olacak. Trabzon'un zengin tarihi geçmişini yansıtacak ve tarih boyunca medeniyetlere beşiklik eden şehrimizin zengin birikiminin tümüyle işlenebileceği bir merkez yapmayı tasarlıyoruz. Bu merkezde bütün kültürel ve sosyal faaliyetlerin icra edilebileceği tiyatro, opera, bale, müzik, resim, heykel ve benzeri tüm görsel, işitsel ve dramatik sanat eserleri sergilenecek. Metrekaresine en fazla sanatçı düşen şehrimizde modern bir mekân oluşturulması için çalışıyoruz. Sadece bu kültür ve sanatla ilgili değil, bütün alanlarda ihtiyaçlara cevap verebilecek bir kent inşa edeceğiz. Ve hayata geçirdiğimiz projelerle marka şehir olacağız." dedi.  
 

Editör: TE Bilisim