BüyüklimanYöresinde ve Trabzon genelinde sahilde bulunan büyük ilçeler arasında en yüksek oy oranını Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta aldı. Buna göre Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta aldığı 11.184 oy ile bir önceki seçime göre oylarını 1.800 artırarak, yaklaşık olarak % 10 artırarak % 64.31’lik oranla Büyükliman Yöresinde ve Trabzon’un sahilinde bulunan büyük ilçeleri arasında birinci, genelinde Dernekpazarı ve Çaykara’nın ardından üçüncü oldu.
 
Cumhuriyet Caddesi Trafik Ve Zabıta
 
Trabzon’un Cumhuriyet Caddesi yani eski TEDAŞ’ın olduğu bölgede yoğun  şekilde kargo şirketleri vardır. Bunlardan birisi de devletin TMSF aracılığıyla işlettiği Sürat kargodur.

Ancak son dönemde hem trafik ekipleri hemde Zabıta Sürat kargoya adeta dadanmış. Sürat kargonun araçları o bölgeye geldiği an şikayet yapılıyor ve sonrasında cezai işlemler uygulanıyor. Tamam denetim yapılsın uyarı yapılsın ama bu yapılırken adil olarak davranılsın. Oradaki diğer Kargo şirketleri de dikkate alınsın. Trabzon il Emniyet Müdürü Orhan Çevik’e de mesajımız olsun.
 
İstanbul’u Trabzon Yıktı
 
Adalet ve Kalkınma Partisinin cephesinden bakıldığında doğru. İstanbul’u Trabzon yıktı. İstanbul’da yaşayan Trabzonlu seçmen memleketlerinde muhtar seçmek için ikametini Trabzon’a aldı. En küçük ilçelerde bile 1500 oy taşınmış. Ortalama alındığı zaman 18 ilçede ve merkezde Binali Yıldırım’ı İstanbul Belediye başkanı olmasına yetecek kadar seçmen taşındı. Trabzon da Muhtar seçmek için gelen Trabzonlu seçmen Türkiye’nin yarısı olan İstanbul’u Ekrem İmamoğlu’na verdi. Diğer yandan akrabalarını Muhtar seçmek için Trabzon’a nakil yapanlar burada kime oy verdi düşünüldüğünde Muhtar secimi olarak akrabalarına ama Belediye seçimlerinde oylarını çoğunlukla Ak Partiye verdi. İstanbul’da yaşayan seçmen bilmeyerek de olsa Ekrem İmamoğlu’na büyük iyilik yapmıştır. Eğer ki bu taşınan seçmen İstanbul’da oy kullanmış olsaydı Binalı Yıldırım İstanbul Belediye başkanı olurdu. Kısacası adaylık sürecinde Ekrem İmamoğlu “ben Adalet ve kalkınma partililerinde oyuna talibim” diye söylemişti. Herkes olmasa bile Trabzon taşınan seçmen Trabzon’da oy kullandığı için Hemşerileri olan Ekrem İmamoğlu’na İstanbul Belediye Başkanlığını vermiştir.
 
Başkan Uzun’dan Teşekkür Mesajı
 
 AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, 31 Mart yerel seçimlerle ilgili teşekkür mesajı yayımlayarak kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Başkan Uzun, "Kıymetli Vakfıkebirli Hemşehrilerim; 31 Mart yerel seçim çalışmaları boyunca bizleri hem partimizde, hem de seçim bürolarımızda sürekli ziyaret ederek, yalnız bırakmayan halkımıza teşkilatım ve belediye başkan adayım adına teşekkür ediyorum. Gönül belediyeciliğine desteğini esirgemeyen, tevazu, samimiyet ve gayret ile yanımızda dimdik duran ve iradesini sandıkta göstererek Vakfıkebir’imizde  AK Parti bayrağını tekrardan dalgalandıran ve ciddi bir oy artışı gerçekleştiren halkımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ustaoğlu’nun Miraç Gecesi Mesajı
 
Dün akşam, içerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylar ikliminin önemli bir zaman dilimi olan Miraç Gecesini idrak ettik. Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu geceler, dua, ibadet ve tefekkürle Rabbimize olan imanımızı, Peygamberimize olan bağlılığımızı, kulluğa olan muhabbetimizi tazelemek ve güçlendirmek için yeni bir fırsattır.

Yüce Rabbimizden kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesinin Müslümanların birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve hidayetine, şehrimiz için huzur ve emniyet atmosferinin devamına vesile olmasını diliyor, aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyorum.
 
Muratoğlu'nun Baba Acısı
 
Çay TV Spor Müdürü Togay Muratoğlu’nun babası Muzaffer Muratoğlu, kalp büyümesi hastalığına bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 aydır Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmekte iken hayatını kaybeden Baba Muratoğlu’nun cenazesi yarın (Salı günü) Öğle Namazını müteakip Erzurum ili Yakutiye ilçesine bağlı Güzelyayla Mahalle Camiinde kılındıktan sonra aynı yerde defnedilecek.
 
Kazandı Rakiplerine Yemek Ismarladı
 
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde 31 Mart seçimlerinde muhtar adayı olmak için yarışan 6 adaydan kazanan aday kaybedenlere Zigana dağında yemek ısmarladı. Ülke genelinde çok sayıda kavga ve benzeri haberlerin yayınlandığı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili en güzel haberlerden birisi Gümüşhane’nin Torul ilçesinden geldi.

İlçeye bağlı Merkez mahallesine muhtar adayı olan Mehmet Bayraktaroğlu, Erol Terzi, Yusuf Sivri, Osman Kandaz, Eyüp Selvi ve Fatih Doğan “Seçim günü kim kazanırsa kazansın dostluk kazansın” diyerek seçime girdi. Günlerce mahallede seçim çalışması yapan 6 muhtar adayı bir araya geldiklerinde kazanan adayın kaybedenlere Zigana dağında yemek söyleyeceği konusunda da anlaştı.Seçimlerin belli olmasının ardından kazanan aday olan Fatih Doğan, rakiplerini alarak Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve “Dünyanın en lezzetli işlenmemiş eti” olarak nitelendirilen kuzu etinin bulunduğu Zigana dağında rakiplerine yemek söyledi.
Editör: TE Bilisim