Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çok sayıda farklı partiden siyasi isimler, bürokratlar, iş adamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan bayramlaşma töreninde vatandaşlar bakan Soylu'yu görmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Trabzon'da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında iki kez gözaltına alınan Ortahisar eski Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu'nun bayramlaşma törenine katıldığı görüldü.

CHP'li Başkan Soylu İle Görüştü 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen törene katılan dikkat çeken isimlerden biri de CHP Trabzon il Başkanı Turgay Güngör oldu. Güngör, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bayramlaştıktan sonra kısa süreli sohbet etti. Güngör ile Bakan Soylu arasında gülüşmeler dikkat çekti. Bayramlaşma törenine MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi'de katıldı.

Kaymakam’dan Taksi Hizmeti

Rize İyidere Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından hayata geçirilen "Halk taksi" uygulamasıyla yaşlı, engelli, hasta, şehit yakını, gazi ve maddi durumu yetersiz vatandaşlara, dolmuş ve otobüslerin ulaşamadığı 6 güzergahta 12 taksiyle ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanıyor. Sabah 09.00 ile 10.00 saatlerinde belirli noktalardan alınan vatandaşlar, öğlen 14.00 ve 15.00 saatlerinde evlerine bırakılıyor. İyidere Kaymakamı Orhan Altun, yaptığı açıklamada, Rize'nin doğasının ve arazi şartlarının sıkıntılı olduğunu söyledi. İlçenin köy ve mahallelere uzaklığının yaklaşık 3 ila 4 kilometre olduğunu belirten  Altun, "Arazi yamaç ve engebeli olduğu için buralara otobüslerimiz ve dolmuşlarımız çıkamıyor. Çıkamadığı için de vatandaşlar ilçe merkezinde işleri olduğunda çok zorlanıyor." ifadelerini kullandı.

Özak Aday Gösterildi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, bu yıl Mustafa Koç ödülü verecek. Bunun için komite üyelerine bu ödül için isim bildirmesine istedi. Sadece üyelerinin isim bildirdiği bu ödül için, Faruk Özak da önerildi. Komite üyelerinden Trabzonlu gazeteci Musa Alioğlu, komiteye yazı göndererek Mustafa Koç ödülü için Faruk Özak’ı önerdiğini belirtti. Alioğlu, kendi gbi komite üyelerinden Özak için de destek istedi. Trabzon’da uzun yıllar gazetecilik yapan Alioğlu, bu süre içerisinde Özak ile yakın dostlukları olmuştu. Alioğlu, Özak’ı aday göstermesini, gençlik oyunlarını ilk kez Türkiye’de organize edilmesini sağladığı için gerekçe gösterdi. Bakalım, Alioğlu’nun bu önerisi, Milli Olimpilyat Komitesi tarafından nasıl karşılanacak…

Uraloğlu Ve Babası

Trabzon’un önemli değeri olan Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu Ramazan Bayramı için memleketi Trabzon’a geldi. Baba ocağını ziyaret eden Uraloğlu babasıyla beraber odun hazırladı. Uraloğlu bu fotoğrafını, “Hava serin akşama sobayı yakacağız. Babamla bu sefer odun hazırladık” mesajıyla sosyal medyada paylaştı.

Cora’da Dur Durak Yok

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora bayram ziyaretlerini sürdürüyor. Dur durak bilmeyen ve her programa katılmaya gayret gösteren Milletvekili Cora, Tonya’da ziyaretlerde bulundu. Cora: “Tonya ilçemizde Sayraç, Yakçukur, Turalı, İskenderli, Kozluca, Kalınçam, Çayıriçi mahallelerini ziyaret ettik hemşerilerimiz ile bayramlaştık, selamlaştık, hasbihal ettik. Bayramlaşmak asli görevimizdir, Her günümüzün bayram tadında geçmesi dileğiyle, barışmak sarılmak, neşe dolu bayram günleriniz olsun” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim