Kaya, “31 Mart 2019 Yerel seçimlerine tam 3 ay kaldı. Hükümet tıpkı daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de devlet imkanlarını yasadışı biçimde kullanma hazırlığı içinde. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, Trabzon’da AKP İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada, bakanlığın tüm imkanlarıyla AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın projelerini destekleyeceğini açıkladı.

 Bakan, başta Millet İttifakı’nın adayı Prof. Dr. Atakan Atasoy olmak üzere, tüm diğer adaylara da aynı sözü verecek mi? Bu açıklamayı demokrasi, hukuk ve ahlak adına kabul etmiyor, kınıyorum. Öyle görülüyor ki, Tek Adam yönetiminin atanmış bakanları da, bugüne kadar olduğu gibi seçimlerde devlet olanaklarını iktidar partisi adaylarından yana kullanma noktasında aynı yasa ve ahlak dışı tutumu sürdürmeyi düşünüyor. Sayın Bakan iktidar partisi adayları için çalışabilir, kendi bileceği iş. Ancak bakanlık ya da kamu asla ve asla bir partinin adayı için çalışamaz, çalışacağını vaat edemez.  Bir bakan ya da bakanlık, kamu görevlileri veya kamu kurumları seçim öncesinde bir adayın projelerini destekleyeceğini açıklayamaz. Seçmenin nazarında ‘’Bu aday kazanırsa devlet tüm gücüyle arkasında olacak, diğer aday kazanırsa hiçbir destek alamayacak’’ gibi bir izlenim yaratmaya çalışmak, ayrımcılıktır, halkın iradesine saygısızlıktır, şikedir, hiledir. Eğer kamu görevlileri bir adayı destekler, kamu olanaklarını o adayın hizmetine sunar, kazanması halinde destek vaat ederse bu, seçimlerin eşit ve adil biçimde yapılacağı ilkesine aykırılık oluşturur. Kamu olanaklarının amacı dışında kullanılması anlamına gelir. Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmak demektir. 

Anayasa, seçim yasaları ve diğer yasalarda belirtilen demokratik ve hukuk devleti ilkelerine aykırılık. Çömlekçi Projesinin 1. Etabı Sayın Bakan’ın dediği gibi 2019 yılında başlasın ve 2023'te bitsin, tüm yerel gazetelere ilan vereceğim ve Çömlekçi halkı adına teşekkür mesajı yayınlayacağım. Ama bu projeye 2019 yılında başlanamayacağını ve 2023'te bitirilemeyeceğini önceki tecrübelerimize dayanarak tahmin edebiliyoruz.  AKP hükümetine bir kez daha sesleniyoruz. Bu anlayış ve bu yaklaşımla bir adım yol alamazsınız! Önce kentsel dönüşüm anlayışınızı bir gözden geçirin. Önceliğiniz Rant değil, halk olsun.  Halkın memnuniyeti olsun. Milletimizi boş vaatlerle oyalamayın. Tutamayacağınız sözler vermeyin. Milletimizle alay etmeyin. Bu millet sizi iktidara taşıdığı gibi, iktidardan indirmesini de bilir” dedi.
 

Editör: TE Bilisim