Hamzaçebi "Biraz önce geldik buraya. Trabzon'a geldikten sonra buraya hemen hareket ettik. Gelirken köylülerle görüştük ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Burada da Vali ve belediye başkanıyla görüşerek bilgi aldık. Burada iki dere var. Biri soldan aşağıya gelen , diğeri yukarıdan aşağıya gelen asıl sele neden olan dereyi görüyoruz. Bu derenin yukarısında tahminen 1.5 km yukarısında suni bir gölet oluşmuş. Orada göletin dolup taşması nedeniyle patlayarak şiddetli bir akıntı yarattığını gördük. Dere yatağına yapılmış bir okul var. 

Neyseki eğitim dönemi kapandı. Hemen yanında inşaatı devam eden bir yapı var. Aşağıda bulunan bir HES santrali var o da çökmüş durumda. Selin HES'i yıktığı yönünde bir kanaatimiz var. Yukarıdan kopup gelen bir selin önünde durma ihtimali yok. 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. 6 vatandaşımız aranıyor. Arama çalışmaları devam ediyor, insanların az da olsa umutlu bekleyişleri var. Her yaşadığımız felaketten sonra aynı konuları konuşuyoruz sonra unutuyoruz. Bakın burada bir bina var basit bir istinat duvarıyla kendisini biraz kurtarabilmiş. Dere yataklarına bina yapılması en büyük sorun. Eğitim öğretim sezonu olsaydı, öğrenciler olacaktı ve çok daha büyük bir felaket olacaktı. Bu okul neden buraya yapıldı, bu bugünün meselesi değil tabi. 

Bütün Türkiye ve özellikle Karadeniz için bu önlemleri almalıyız. Almazsak bu acıları sürekli yaşarız. Umarım kayıp olan vatandaşlar bulunur..." şeklinde konuştu. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise "Bu Karadeniz'in kaderi haline geldi” ifadelerini kullanarak “Ne yazıkki Karadeniz'in genelinde bunu yaşıyoruz. Dere kenarına yapılan yapılar yüzünden. Bu acı hepimizin acısı ve yüreğimizde hissediyoruz. Bu olayların tekrarlanmaması üzerine yapılması gerekenler yapılmalı. Biz toplum olarak acı bedeller ödendikten sonra akıllanıyoruz. Halbuki burada iki derenin birleştiği noktada yapılaşma olmamalı. Vatandaş belki arazi sorunundan butür yerlere yapı yapıyor. Ama bakıyoruz devlet yapıları okul da aynı yere yapılmış. Umarım bu tür acılardan ders alırız ve neler yapılması gerekiyorsa yapılmalı." Şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim