Başkan Genç'in projeleri arasında atıcılık merkezinden, çocuk oyunları parkına, çocuk kütüphanesinden oyuncak müzesine ve Ortahisar eğlence parkına kadar birçok proje yer alıyor. 

Ata Sporu Atıcılılık İçin Merkez Kurulacak

Son yıllarda atıcılık sporunun Türkiye'de çok yaygınlaştığını belirten Başkan Genç, atıcılık merkezinin kurulması için harekete geçeceklerini belirterek, "Tüm atıcılık dallarında ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış sporculara sahibiz.  Bu alanda amatör yetenekleri barındıran şehrimize, trap ve skeet, okçuluk gibi tüm branşlarda hizmet verecek “Ortahisar Atıcılık Merkezi”ni kazandıracağız. Bir yandan profesyonel yeni sporcuların yetişmesine katkı sunacağız diğer yandan da vatandaşlarımızın da hizmetine sunarak onları atıcılık sporuyla haşır neşir hale gelmesini sağlayacağız. Projemiz için Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışma yürüteceğiz." dedi. 

Çocuk Oyunları Etkinlikleri 

Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerle birlikte ortaklaşa çocuk oyunları etkinlikleri düzenleyeceklerini dile getiren Genç, "Çocuk oyunları halk kültürümüzün önemli bir parçası... Sadece ülkemizde değil, dünyanın çeşitli bölgelerinde her milletin çocukları tarafından hâlâ zevkle oynanıyor. Bu oyunlar arasında farklı ve benzer olanları da vardır. Bu yüzden kültürlerin kaynaşmasının dünyamız barışına katkı sağlayacağı düşüncesiyle; Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkelerle çocuk oyunları festivalleri düzenleyeceğiz. Farklı ülkelerden çocukları kaynaştırarak dünya barışına katkı sağlayacağız." ifadelerine yer verdi.   

Trafiğe kapalı, oyun araç ve gereçleriyle donatılan bir çocuk sokağı projesinin olduğunu kaydeden Genç, "Çocuklarımızın eski sokak oyunlarını rahatça oynayabileceği bir sokak belirleyip burayı çocuk sokağı halinde düzenleyeceğiz. Bu kapsamda çocuklarımızın dijital ortamlardan olumsuz etkilenmemesi için “Ekranla Değil Akranla Oyna” sloganıyla trafiğe kapalı bir sokağı yeniden düzenleyeceğiz. Gerekli oyun araç gereçlerin montajını yaparak çocuklarımızın gönüllerince koşup eğlenebilecekleri güvenli “Çocuk Sokakları” oluşturacağız." ifadelerine yer verdi. 
 
Editör: TE Bilisim