Türkiye'de kadınların geçmişte çok çektiğini dile getiren Soylu, "Hala bu ülkenin kadınları üzerinden oyun oynamaya, provokasyonlar yapmaya çalışanlar var." diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının organize ettiği gecede konuşan başkan Meryem Sürmen şunları söyledi: 

‘Tarihimiz; ilimde, kültürde, edebiyatta, sanatta, hatta savaş meydanlarında temayüz etmiş kadınların gurur verici hikâyeleriyle doludur. Hazreti Hatice, Hazreti Fatıma, Hazreti Aişe ve Hazreti Zeynep validelerimiz hayatları ile tüm kadınlara örnek olmuş şahsiyetlerdir. Terken Hatun’dan Hayme Ana’ya, Nene Hatun’dan Kara Fatma’ya kadar tarihimizde mücadeleleriyle, azimleriyle, dirayetleriyle efsane haline gelmiş nice kadınlar vardır. Fatma Aliye Hanım ülkemizde ve İslam coğrafyasında eli kalem tutan birçok kadının ilham kaynağı, umut kaynağı olmuştur. Ve Bugün; Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan; ‘Kadın, Siyasetin öznesidir.’ dediğinde yüreğimiz büyüdü, ışıl ışıl doldu gözlerimiz. İşte o azimle büyüdü sevgimiz. Sayın Bakanım; ‘Kadın  Siyaseti İnsan Eder.’  dediğinizde bastığımız kaldırımlara daha kuvvetli bastık, yürüdüğümüz yolları daha emin yürüdük.

Ve Şimdi; Yol aldığımız  dava arkadaşlarımla, ayakkabımıza dolanan Karadeniz toprağına kıyamıyoruz. Kapı Kapı dolaşırken alnımızda beliren yağmur tanelerine ferahlık adını veriyoruz. Adımladığımız her merdiven basamağını kendimize değil evlatlarımıza armağan ediyoruz.

Edindiğimiz siyaset dostluklarını geleceğe saklıyoruz. Elimize bastonumuzu aldığımızda anlatacağımız tüm anılarımız ‘AK Kadın’ teşkilatı üzerine olacak. Çünkü; 4,5 milyon ‘Kadın’ üyesi olan AK Parti kadın kollarının bir mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Unutmayacağız; Suriye’den Irak’a, Myanmar’dan Türkistan’a kadar dünyanın dört bir yanında zulüm altında, baskı altında, tehdit altında yaşayan tüm mağdur ve mazlum kadınları, 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikilen  Şehit Özel Harekat Polisi Demet Sezen’i, Şehit Türkan Türkmen Tekin’i, Şehit Cennet Yiğit’i, Kahraman Şerife Boz’u unutmayacağız. Şehitlerimizin anneleri, eşleri ve evlatları her daim kıymetlimiz, yüreğimizin en güzel köşesine yazdığımız  emanetlerimiz unutmayacağız. Ve Son olarak biz Dik Yamaçların Çalışkan Kadınları; Nemli iklimin gönlü güzel insanları ile Türkiye davasını vermeyi sürdüreceğiz.’
 
Editör: TE Bilisim