AK Parti Rize İl Başkanlığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.  Bugün İsmail Kahraman Kültür Merkezinde 101. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, ilçe başkanları,  belediye başkanları, il genel meclis başkanı, kadın kolu teşkilatları,  gençlik kolu teşkilatları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclis üyeleri katıldı. Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından Divan oluşturuldu. Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. Son bir ay içindeki faaliyet raporları
sunuldu. Son bölümde ise sunumların müzakeresi yapıldı.
 
Partimizin Omurgası Teşkilatlarımızdır        
 
Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı Teşkilat Başkanlığının çalışmalarına değinerek, “Partimizin omurgası teşkilatlarımızdır. Teşkilatlarımızda herhangi bir boşalmanın olmasını istemiyoruz. Çok kritik bir seçime emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kritik seçimi yönetecek arkadaşlarımızı da teşkilatlarımızdan kaybetmek istemiyoruz. Yerel seçim diğer seçimlerle mukayese edildiğinde çok daha zor bir tabloyu karşımıza çıkarıyor. Aday adaylık sürecinde teşkilat mensuplarımızın taraftarlık değil hakemlik etmesini istiyoruz. Belediye başkanlığı aday adaylığı müracaatları geldiği andan itibaren teşkilatlarımızın görüşleri ve kanaatleri özellikle alınacak.” dedi.
 
Teşkilatlarımıza Güveniyoruz
 
Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise önlerinde çok önemli bir  seçimin olduğunu belirterek, “Mart 2019 karışılacağımız yerel seçimlerde yine Cumhurbaşkanımız liderliğinde hep beraber omuz omuza, kol kola  girerek  bu sınavı da başarıyla vereceğimize yürekten inanıyorum. Özellikle Rize olarak çok büyük destek bekliyoruz. Rize’nin tüm ilçeleriyle başarılı bir sonuca imza atmamız gerekiyor. Bu anlamda teşkilatımıza çok güveniyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
Adaylarımızı Merkez Yoklaması İle Belirleyeceğiz
 
Son olarak konuşan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin izlediği politikayı onaylayan her bireyin aday adayı olma hakkı bulunduğunu belirterek, “Partimizi yönetirken, Türkiye’yi yönetirken hep kurallarla hareket ederiz. İstişare esastır. Meşveret esastır. Hem parti yönetiminde hem ülke yönetiminde mutlaka kolektif akıl devrededir. Dolaysıyla bizim kurumsal yapımız son derece güçlüdür. Meziyetlerimizi, liyakatimizi öne çıkaracağız. Yarışı böyle yapacağız. Adaylarımızı merkez yoklaması ile belirleyeceğiz. Biz siyaseti, millete hizmet etme faaliyeti olarak gören kadroyuz. Adaylarımızın, bizim siyasetimize katkı verecek birikimde, ehliyette olmasını hedefliyor ve arzu ediyoruz” diye konuştu.
İlyas GÜR

Editör: TE Bilisim