Akyüz, Trabzon Ortahisar ile ilgili projelerini Cumartesi günü açıklayacağını söylerken, ‘Birini açıklayabilirim. Biz sadece mimari proje yapmayacağız. Bizim Ortahisar’ın köylerine yönelik tarım projelerimiz de olacak. Eskişehir’de Halk süt var ve belediye bu hizmeti veriyor. Bizlerde böyle bir proje ile köyümüzdeki sütü en güzel şekilde ekonomiye kazandıracağız ve hayvancılığı da besleyeceğiz, destekleyeceğiz’ dedi.

Salih Akyüz, seçilmesi halinde Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek Gülcemal projesinin bu haliyle sürdürülübelir olamayacağını anlatacağını söylerken, ‘Trabzon ‘a yaşam alanı kazandırabileceğimiz yerler mevcut. Akyazı’nın hemen doğusunda amatör sahaların altında yaşam alanları yapılabilir. Yeme içme yerleri yapılabilir. Akyazı’dan şehrin doğusuna 10 kilometrelik alana yapılacak olan raylı sistemle buralar cazip hale getirilebilir’ diye konuştu.

Akyüz, Zağnos vadisi ile birlikte tabakhane vadilerinin açıldığını ancak bugün kapanmaya başlandığını iddia ederek bunun kabul edilebilir olmadığına dikkat çekti.

Salih Akyüz, ‘Enerjimizi sokağa yansıtacağız. Bunu sıcaklık anlamında sunacağız, insanları kucaklayacağız. Ayrıca Trabzon karanlık bir şehir olmuş. Bu kenti ışıklandıracağız. Kent aydınlanmasına ayrı bir mesai harcayacağız. Trabzon bizi tanıyor ama seçim sürecinde çok daha yakından tanıyacak. Ben seçileyim Ortahisar belediyesinde meclis üyesi olayım. Başkanlık ihtirasım yok. Benim hizmet etme arzum ve heyecanım, enerjim var’ şeklinde konuştu.   
 
Editör: TE Bilisim