Sözlerine Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Sağıroğlu, "Avrasya Üniversitesi'ni Yomra'ya kazandırdık. Avrasya Üniversitesi ile yaptığımzı görüşmelerde 2. ve 3. blokları da tamamlayacağız ve 4000 öğrenci daha eğitim görebilecek. 

112 Acil Çağrı Merkezi'mizi İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatları ile beraber Çınarlı mahallemize kazandırmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de faaliyete başlayacağız. Daha önceleri Kaşüstü'nün siluetini bozan bir dalçık projesi koyulmuştu. Biz tekrar projemizi yeniledik. 

Gelmiş olduğumuz noktada Kaşüsütü bir eser değil bir şaheser olmuştur. Kaşüstü Dalçık, yaklaşık 750 metre boyunda bir tüp tüneldir. Kaşüstü kavşağımız üç yarı noktadan giriş ve çıkışları vardır. Trafik sorunumuzu da tamamen çözeceğiz. Yomra'nın bütün ara ve ana yollarında berkitme yol kalmayacak. 

Doğalgaz’a şiddetle ihtiyacımız vardı. Doğalgaza Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen hattan doğalgazı alacaktık. Ama oradan alaydık önümüzde iki yıllık bir süre olacaktı. Bu yıl kış sezonunda hem Yomra’da, hem de Kaşüstü’nde Doğalgaz vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. 

Dolgu projemizde 650 dönümlük alanı Yomra'mıza kazandırdık. Bu alanın tamamı yeşil alan olarak kazandırıyoruz. Üzerinde herhangi bir betonarme, ahşap bir yapılaşma olmayacak. 3621 sayılı kıyı kanunundan nasıl geçeceğiz diye muhalefet bizi takip ediyordu. Sürpriz projemizi açıkladık. Avrupa'da 10 yaşını dolduran gemiler, seferden kaldırılıyor. Bu gemileri çok uygun fiyatlara alım söz konusu. Biz tüm görüşmeleri yaptık ve bir gemiyi dolgu projemizin önüne monte edeceğiz. Dolgu projemiz vatandaşımızın tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılamakla beraber ve konaklamasından otoparkına, düğün salonundan yüzme havuzuna tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek. Adeta Yomra'mızın inci gerdanlığı olacak. Seçimden sonra yolun ihalesini büyükşehirle beraber yapıyoruz. Yol Kanuni Hastanesi’ne çıkmıyor. 3 bin 200 kişilik öğrenci yurdumuz var. Yer tahsisi yapıldı. Oraya da gidecek. 

Kaşüstü alt geçidini 15-25 Mart arası açacağız. Millet Bahçesi yapacağız. Ekonomik durumu olmayan vatandaşlarımız sosyal projelerimiz çerçevesinde adaletli olmalıyız. Oralarda mangal yapabilecekler, çocuklar parklarda eğlenebilecek. Bu vesile ile sosyal adaleti sağlayacağız. Yomra gelişiyor fakat halkın birarada oturup konuşabileceği alanı yok. Belediyemizin karşısındaki 20 dönümlük alanı kamulaştırdık, el koyduk ve yıkım işlemini tamamladık. Otopark gerekiyordu. Otopark inşaatına -1'de seçimden sonra başlayacağız. Tek katlı bir ticaret merkezi inşa edeceğiz. 24 saat belediye başkanınız olarak benim telefonum açık. Hiçbir sorunuza duyarsız kalmayacağım. 15 yıldır Allah bize nasip etti, aynı kararlılıkla inşallah yolumuza devam edeceğiz. Şeffaf bir yönetim anlayışı ile çalışacağız” dedi.
 

Editör: TE Bilisim