Başkan Adayı Canlı, “Vatandaşlarımız sıkıntı çekiyor. Vatandaş toplumla iç içe olan bir yöneticinin özlemini çekiyor. Belediyecilik çok farklı bir meslek. Sadece bir partinin mensubu olmak yetmiyor. Belediyecilik samimiyet istiyor. Belediyecilik toplumla gülen ağlayan toplumla ağlayan yapı olmasını arz ediyor. Belediyecilik vizyon istiyor. Belediyecilik kaynakları iyi kullanan, öncelikleri iyi kullanan bir yönetici tipi istiyor” dedi. 

Belediyecilik Vizyon  Gerektiriyor

Canlı, “Belediye Başkanı kaynaklarını iyi değerlendirmeli. Toplumun önceliklerini öne almalı. Maliyeti iyi hesap etmeli. İsraf diz boyu. Toplumun düze çıkması için israftan kurtulması gerekiyor. 15 yıl belediye başkanlığı yapan bir olarak şunu söylemek istiyorum; gerçekten dağlar kadar sorunları olan yerel yönetimler var. Geldiğimiz noktada Gümüşhane Belediyesi’nin 100 milyonun üzerinde borcu var. Yapılan işler ahım şahım değil. Kim gelirse gelsin büyük bir borç sorunu ile karşılaşacak. Bu buradaki yerel yönetimler içinde geçerli. Toplum şuan da iyi denetlenemiyor.” İfadelerini kullandı. 

Gümüşhane Halkı Bizi Yalnız Bırakmayacak

Canlı konuşmasında şunları kaydetti, “Gümüşhane’mizin sorunlarını çözmek için dün olduğu gibi bugünde karşınızdayım. Elbette  bunlar bir günde çözülecek sorunlar değil. Ancak belediye başkanlarının yapması gereken önceliklerin başında toplumun ayrıştırmadan, kucaklayarak, bana oy verdi, vermedi anlayışından uzak toplumu bütünleştiren yaklaşım içinde olmalı. Belediye Başkanı seçildikten sonra parti kimliğini arka planda bırakmalı. Gümüşhane’de kazanmak için yola çıktık. Toplumun herkesin kesiminden oy alacağımızı düşünüyorum. Gümüşhane halkı bizi yalnız bırakmayacak.  Gümüşhane’mizde sokakta gezerken vatandaşımızın bize gösterdiği ilgi bizi mutlu ediyor.”

Kalkınmayı Sağlamalıyız

“Klasik belediyecilik anlayışından uzaklaşmamız lazım. Yerel dinamikleri harekete geçirmeliyiz. Yerel kalkınmayı sağlamalıyız. İşsizliği çözecek, genç nüfusun çalışmasını sağlayacak projeler ortaya koymalıyız. Bölgemize katkı sağlamaları için iş adamlarımız ile gerekli istişareleri yapacağız” diyen Canlı konuşmasını şu şekilde tamamladı, “Gümüşhane’de genç nüfusu harekete geçirmek boynumuzun borcu. İnsanların bugün en büyük umudu iş.  Gençlerimizin gülmesini sağlamalıyız. Toplumda gelecekle ilgili gelecek kaygısı var. İnşallah önümüzdeki süreçte inşallah toplumla iç içe olan çözen, üreten, öncelikleri iyi tespit eden bir yönetim anlayışını ortaya koymak istiyoruz.” 
 

Editör: TE Bilisim