Kenan Bıyık dün İstanbul’dan aradı ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu sert bir şekilde kınadı, birde not aktardı: ‘Bir arkadaşımla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisini izlemeye gittik. Sürekle söz alıp konuşan isim meğer bu Göksu imiş. Benim gözüm bu adamı tutmadı.

Türk’e de benzemiyor. Trabzonluların geçmişi ve geleceği ile ilgili söz etmek kimsenin haddine değildir. Kınıyorum, lanetliyorum.’

Of’ta Sezon Kapanmaz

Hakan Terzioğlu. AK Parti Of  İlçe Başkanı. Seçim sürecinden başarıyla çıkan bir değer. Şimdi de Of ve civarında çay sezonu başladı. Çay sezonu deyip geçmeyin. Bu dönemde Of’ta iktidarın bir numaralı ismi üreticinin yanında oluyor. Ürünlerini teslim de edebilmeleri için her türlü çabayı gösteriyor.

Bu dönemde fabrikalar arasında işçi geçişleri yaşanıyor bunlara katkı sağlıyor. Terzioğlu kendisine zaman kaldığında da yaylaya çıkıyor ve orada stresini atıyor. Birkaç yıl önce İstanbul’da bir dizi ameliyat geçiren Terzioğlu’na sağlığı için yayla havası da ilaç gibi geliyor.

Projeleri Görüştü


Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiler. Araklı’da yapılmaya devam eden ve yapılacak olan projelerin takibini yapmak için Ankara’da sıcak temaslarda bulunuyorlar. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yeni dönemde Ankara’nın yolunu daha çok tutacağını belirtmişti. Belediye Başkanı Recep Çebi ve Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık Ankara’da İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada; ” Araklımızda yapımı devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında Sayın Bakanımızla görüştük. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya desteklerinden dolayı ilçe halkım adına teşekkür ediyorum.”

Şen Başkan Oldu


Üç dönem kuralı nedeniyle Trabzon’un ilçesi Arsin’den yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyen Doktor Erdem Şen yeniden başkan oldu.  Seçim sürecinde çalışmalarını devam ettiren eski Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne geçiş yaptı. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Personel Destek Hizmetleri Başkanlığına getirilen Şen dün göreve başladı.

Hani verilen sözler?

Trabzon’da hemşeri derneklerine verilen sözlerin yerine gelmesini isteyen Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi “Bizi seçimden seçime hatırlamayın” mesajını verdi.Trabzon’da hemşeri derneklerinin önemine ve aldıkları sorumluğun zorluğuna dikkat çeken Trabzon Artvinliler Derneği başkanı Ahmet Külekçi başta Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi olmak üzere, yerel yönetimlerde söz sahibi olanların hemşeri derneklerine yerel seçimler öncesi verdikleri vaatleri hayata geçirmeleri noktasında uyardı. Gümüşhane-Bayburt-Artvin-Ordu ve Erzurum gibi illerin Trabzon’da hemşeri dernekleri olduğunu hatırlatan başkan Külekçi “Derneklerin en önemli sorunları arasında mekan sıkıntısı gelmekte. İllerden gelen hemşerilerimizi dernek lokalleri olmadığı için ağırlayamıyoruz. Hastalarımız özellikle bizden bu konuda yardım istiyor. Atıl durumda olan birçok bina var. Bu binalar hemşeri derneklerine tahsil edilmeli” dedi.

Desteğe Hazırız


Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Başkanı Sırrı Furkan Eren ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Eren, Trabzon ve bölge için planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. TTSO’nun Trabzon’un daha da ileriye gitmesi için önemli projelere imza attığını vurgulayan Eren, “TSİAD olarak bizler de elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, göreve yeni başlayan Eren ve ekibine başarılar dileyerek, her çalışmalarında destek olacaklarını vurguladı.

Sözcü Seçildi


Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu,TBMM Down Sendromu, Otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyon Sözcüsü seçildi. Ayvazoğlu, “Karşılıklı sorunların çözümü noktasında temsilcilerin aciliyetli talepleri , mevcut yasaların alanda ve bu tip özel çocuklara sahip ailelerde bazı eksik uygulamaları ve sonuçları ve Otizm Eylem Planının hayata geçirilmesi ile ilgili görüşmelerin devamı için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

Üreticinin Yüzü Gülecek

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, yaş çay için talep ettikleri yüzde 26 artışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hububat için açıkladığı yüzde 33 artış sonrası artış beklediklerini ve çaya da aynı oranda artış verilmesi gerektiğini kaydetti. Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu'nda hububat alım fiyatını açıkladığı hatırlatmasında bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız buğday için yüzde 29, arpa için yüzde 33 artış yaptıklarını ifade etti. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızdan aynı oranların yaş çaya da verilmesini talep ediyoruz. İnanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız yaş çaya da aynı oranlarda artış yaparak çay üreticisinin yüzünü güldürecektir.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim