En az oy aldığı ilçeleri gezen Ekrem İmamoğlu aradaki farkın 20 bin olduğunu ve sonucun değişmeyeceğini söyledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'da önde olan Ekrem İmamoğlu, Güngören'de pazarı ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu'na halkın ilgisi yoğun oldu.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki oy farkı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın topal ördek benzetmesine dair konuştu. Oylardaki maddi hataların gözden geçirildiğini belirten Ekrem İmamoğlu "Maddi hatalar elbetteki gözden geçirilir ancak teamüllerde daha önce yapılan uygulamalar var. Balıkesir'de neden oylar yeniden sayılmıyor' dedi.

Ayrımcılık yapmadan en az oy aldığı ilçeleri ziyaret edeceğini belirten İmamoğlu, İstanbul'daki oy farkına dair şunları söyledi.
"Dün Eyüp'teydim. Bugün de Güngören'deyim. Ayrımcılık yapmadan en az oy aldığım yerden hizmet etmeye başlayacağım. Nerede bir eksiklik varsa oraya hizmet edeceğim. Oya göre hesap yapmayacağım. Şu anda 20 bin civarında bir oy farkı var. İtiraz yapılır, maddi hatalar gözden geçirilir. Bu sonucu değiştirmeyecek.

İstanbul hizmet bekliyor

Zaman geçiyor, İstanbul hizmet bekliyor. Biz de bir an önce görevimize başlamak istiyoruz. Bizim en baştan üzüldüğümüz şey rakibimizin hemen çıkıp kendini kazandım diye ilan etmesi, sonra İstanbul'u afişlerle donatmaları ve benim Anıtkabir'deki yazım ve imzam üzerine gündemi sürüklemeleri komik.

Bunu tarih yazacak

Ben sürece gülmeye devam ediyorum ama şunu söyleyeyim milletimizin yüzü gülüyor. Bana oy veren vermeyen kimseyi ayırt etmiyorum. Bir an önce 16 milyon insanın iradesinin neticeye bağlanmasını bekliyoruz. Gözlerimiz Yüksek Seçim Kurulu'nda. Bunu tarih yazacak. Umut ediyorum en güzel sekilde sonucu bağlayacaklar."

Önemli olan hizmet değil mi?

Basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın topal ördek benzetmesini hatırlatması üzerine İmamoğlu şu cevabı verdi: 

"Zor işleri başarmak değerlidir. Biz zorlukların üstesinden geliriz. Yönetirken hiçkimsenin partisine bakmayacağımızı söylemiştik. Kastedilen Meclis'teki bir üstünlük ise biz onu aşarız. Önemli olan hizmet değil mi?

Toplum bile şaşıracak

Öyle bir şeffaflık göstereceğiz ki toplum bile şaşıracak. Onlar görmedikleri şeffaflığı görecek. Ama topal ördek kastında topal veya çolak gibi engelli tariflerini kastediyorlarsa bence bundan çok alınanlar olur.

Topal ördek yanlış tarif

Bakın Avcılar'da iki kolu olmayan pırıl pırıl belediye başkanımız var. Dünyada nice engelli başarılı insanlar var. Yanlış bir tarif yapmış. Topal olmak, engelli olmak bir eksiklik değil." 
 

Editör: TE Bilisim