Özak, ‘Araklı’nın şeklini şemalini değiştiniz sizi kutlarım’ dedi ve yeni hizmet binasının daü fevkalade güzel olduğunu aktardı.

VALİYE GİTTİLER

Ortahisar gazeteciler cemiyeti başkanı İbrahim Hakkı İmiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valiliğine atanan Aziz Yıldırım’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sunup yeni görevinde başarılar dilediler.

UYARIYORUZ ÖNLEM ALIN!

Trabzon’da trafik sorunu yılların bitmek bilmez derdi. Hep konuşuyoruz ama çözüm de üretemiyoruz Trafik karmaşası beraberinde toplu taşımalarda yaşanan sıkıntıları da gündeme taşıyor. Her gün binlerce insan toplu taşımayı kullanıyor bu şehirde. Sözü uzatmadan hemen konuyu aktaralım. Dolmuş esnafı son dönem kural tanımıyor .Ücret artışına gösterdiğiniz hassasiyeti kurallarda da gösterin. Ayakta yolcu alınması yasak olmasına rağmen(bu kararı kendileri aldılar) bazen dolmuşta ayakta yolcu sayısı onu geçiyor. Üstelik çocuklar ayakta kapılara dayanarak yolculuk etme zorunda kalıyor .Ani fren yada kapının erken açılması  büyük bir facia demek. Kaza da ölümde bağıra bağıra geliyorum diyor yani.. Lütfen bu konuda herkes üzerine düşeni yapsın önlem alsın. Biz uyarıyoruz! Dolmuşlar lütfen hijyen olsun günlük iç ve dış temizliği yapılsın. Çok şikayetler alıyoruz. Dolmuş esnafı da bizim vatandaşta bizim. İki tarafta anlayışlı ve hoş görülü olmalı.

ÜSTÜNDAĞ:” HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ”

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a bir canlı yayındaşu  çağrıda bulunmuştu. "Gönül ister ki Trabzon, voleybolda tekrar etkin olabilsin. Çıtayı daha yükseklere taşımak istiyoruz. Trabzon, sporun merkezlerinden biridir. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Dursun Özbek ve Ali Koç ile birlikte bu işi yapıyoruz. Voleybolu sevmekten vazgeçmeyin. Hepimiz aynı takımın bir parçasıyız" Bu çağrı Trabzonspor cephesinde olumlu bir dönüş ile karşılandı. Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan gerekli çalışmaların yapılması noktasında düğmeye bastı. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ  köşe yazarımız  gazeteci-yazar Ahmet Külekçi’ye yapmış olduğu açılmada Karadeniz ilerinde voleybol sporunun gelişmesi ve daha çok kitlelere ulaşması noktasında ellerinden gelen her türlü katkı sağlayacaklarını ifade etmişti.

KENDİSİ ÜLKÜCÜ KARDEŞİ KOMÜNİSTTİ!

Geçirdiği iç kanama nedeniyle yoğun bakıma alınan ve entübe edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında, 2 Haziran'da kaybettiği abisi Arif Ekim Okuyan'dan 6 ay sonra hayata gözlerini yumdu.Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı CHP'li Yaşar Okuyan bir televizyon kanalında katıldığı programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında konuşmuştu.Okuyan "Eğer Meral Akşener masayı dağıtırsa elimde belgeler var onu sokağa çıkarmam" sözleriyle gündem olmuştu.2 Eylül öncesinde MHP’nin Genel Sekreter Yardımcısı olan Yaşar Okuyan ülkücü hareketin yetkili ve etkili isimlerindendi... Kendisinden 4 yaş küçük kardeşi Arif Okuyan ise o yıllarda Türkiye Komünist Partiliydi...Kardeş Arif Okuyan, abisinin MHP'li olması üzerine kendisiyle aynı soyadı taşımak istemedi. 1978'de soyadını mahkemeye başvurarak Ekim olarak değiştirdi.O süreçte 10 yıl boyunca görüşmeyen ikili, Yaşar Okuyan’ın cezaevinden tahliye olduğu 1982 Ağustosu'nda tekrar görüşmeye başladı.

ÇEKEN ÇEKENE

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan Faruk Nafiz Özak, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette ayrıca AK Parti yerel yönetimler başkan yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin eski genel sekreteri Mustafa Akkaya ile AK Parti il yönetim kurulu eski üyesi Uğur Aydın’da yer aldı. Günün anısına Recep Çebi ile Faruk Nafiz Özak hatıra fotoğrafı çekilmek istedi. Fotoğraf makinesini eline alan Ayşe Sula Köseoğlu, anı ölümsüzleştirirken, Mustafa Akkaya’da cep telefonu ile Ayşe Sula Köseoğlu ile Recep Çebi ve Faruk Özak’ı kadraja aldı. Uğur Aydın ise hepsini markaja alarak fotoğrafladı. O anlar da sosyal medyada viral oldu.

50 BİN TL’LİK ÖDÜL

Her Mahallede Bir İzimiz Var! Her Mahallede Bir İzimiz Var!

Trabzon’un Ortahisar ilçesi 1 Nolu Beşirli Mahallesinde Efsun İşgent’e ait 2 tane köpek çalındı. Köpeklerinin çalınmasına çok üzülen İşgent, köpeklerini bulana 50 bin TL ödül vereceğini söyledi. 6 yaşında dişi ve kısır olan Betty ve Bıdık adındaki köpeklerine çok düşkün olan İşgent, Beşirli Mahallesinden çalınan köpeklerine bir an önce kavuşmanın hayalini kuruyor. İşgent, köpeklerinin yerini görenlerin 0533 512 0494 numaralı telefon numarasından kendisine ulaşmasını istedi.

ÇOCUKLARIN YAŞAR AMCASI

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, kendisine ulaşan bir çocuğu sevindirmenin mutluluğunu yaşadı. Erbaşaran’a ulaşan çocuk, ‘Yaşar amca ben bir tane tablet istiyorum. Verirsen de teşekkür ederim vermesen de’ dedi. Çok duygulanan Erbaşaran, çocuğa ulaşıp tabletini teslim etti. Erbaşaran, “Faruk evladımızın mutluluğu beni de mutlu etti. Güle güle kullansın” dedi.

YILDIZLI’DA BORULAR HAVADA KALDI

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesinde bir inşaat firmasının önündeki su boruları havadan geçiyor. TİSKİ yetkililerine çağrıda bulunan mahalle sakinleri su borusunun çirkin görüntü oluşturduğu için kaldırılmasını talep etti. Hatırlanacağı üzere benzer olay Soğuksu Mahallesinde de yaşanmıştı. Su abonesi olunup ücreti ödenmesine rağmen TİSKİ ekipleri tarafından su borusu kaldırtılmıştı. Yıldızlı Mahalle sakinleri mahalleden geçen borunun da kaldırılmasını talep etti.

TRABZON'UN SANAYİSİ VE EKONOMİSİ ELE ALINDI

Sanayi ve Teknoloji İşbirliği (SANTEK) Kurulu Toplantısı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Kurul Üyeleri'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Trabzon'un sanayisi ve ekonomisine ilişkin konuların ele alındığı toplantı yapılacak çalışmaların değerlendirilerek görüş alışverişinde bulunulmasının akabinde sona erdi.

Editör: Doğukan ÖZKURT