Sevgili Okurlar; Salonda partililerle ve milletvekili aday adayları ile AK Pati İl Başkanı Haydar Revi tek tek ilgilendi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ta oylarını kullanmak için geldikleri salonda tüm parti mensupları ile tokalaşarak bol bol fotoğraf çekildi.  Oy kullanma işleminin ardından oylar açılmadan sayım için genel merkeze gönderildi. Önümüzdeki günlerde temayülün sonuçlarını göreceğiz. Diğer partilerde CHP, MHP ve İYİ Parti’de aday adaylığı süreci bugün itibariyle sona erdi.

Heyelana Çanak Tutmayalım

Değerli Okurlar; Trabzon’da örülen istinat duvarları tek tek çöküyor. Trabzon ilinin heyelan potansiyeli göz önüne alındığında, söz konusu dayanma yapılarının gerekliliği ve önemi ön plana çıkıyor. Heyelan türü hareketleri ve insan eliyle açılan kazı şevlerinde oluşacak göçmeleri önleyici olması gereken bu yapıların, olası mühendislik hatalarından dolayı yıkılmaları ise kentin zaten önemli bir sorunu olan heyelan problemini ikiye katlıyor. Trabzon’da son yılanda yaşanan çöme olaylarında şans eseri can kaybı yaşanmaması olayın önemini azaltmamalı. Yapılan duvarlar tek tek denetlenmeli, kusur bulunursa sorumlular cezasını çekmeli. Kimsenin canı duvar altına gömülecek kadar ucuz değil. Bunun vebalini kimse ödeyemez. O yüzden işi sıkı tutmalıyız.

Trabzon Güneş’li Günler Görecek Mi?

Sevgili Okurlar; Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kasımpaşa'ya 5-2 mağlup olan Trabzonspor, bu sezon özellikle kendi evinde yaşadığı puan kayıplarıyla zirvenin uzağına düştü. Bordo-mavililer, ligin ikinci yarısında sahasında oynadığı 8 maçta 8 puan toplayıp 16 puan kaybederek Avrupa yolunda yara aldı. Karadeniz ekibi, 8 maçın sadece 2'sinden galibiyetle ayrılırken, 2 beraberlik, 4 de mağlubiyet yaşadı. Son maçla alınan utanç verici skorda bireysel hatalar göze çarptı. Burak Yılmaz’ın kaçırdığı net pozisyonlar, defansta yapılan amatörce hatalar, teknik direktörün oyuna müdahale edememesi böyle bir skorun oluşmasına neden oldu. Görüldü ki Trabzonspor’un oyuncuları silkeleyecek, yeri geldiğinde öğretmen yeri geldiğinde fırtına gibi esecek bir hocaya ihtiyacı var. Trabzonspor’un kalkınması için Şenol Güneş’in yuvaya dönmesi gerekir.
Editör: TE Bilisim