Ankara’da bakanla birlikte enerji konuşlarında önemli çalışmalar yapan Kalaycı atanmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra bakan yardımcılığına atandı. 

Türkiye’nin devasa Bakanlıklarından birisi olan Enerji Bakanlığında bakan yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Şeref  Kalaycı Araklı Kestanelik köyünden.
 
Şeref  Kalaycı kimdir? 

‘1965 yılında Trabzon Araklı’da doğdu. Prof. Dr. Şeref Kalaycı evli ve iki çocuk babası.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez‘in lise arkadaşı olan Kalaycı, Ak Parti Trabzon İl Eski Sekteri Mahmut Kalaycı’nın da yeğeni.

Prof. Dr. Şeref Kalaycı, 1983 yılında başladığı Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Kalaycı, 1993 yılında New Jersey’de bulunan Fairleigh Dickinson Üniversitesi’nin İşletme Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans’a başladı ve 1996 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ardından Kalaycı, 1997-2000 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda Doktora çalışmalarını tamamladı. Doktora ünvanını aldıktan sonra Kalaycı, akademisyenlik hayatına başladı. Akademisyenlik yaşamı boyunca Kalaycı, Finans ve İşletme alanlarında çalışmalar yaptı.

Dört kitap ile bilim dünyasına katkı sunan Kalaycı’nın farklı dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi ve bildirisi bulunmaktadır.

Prof.Dr. Şeref Kalaycı; 27.10.1997-23.01.2001 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı.

23.01.2001-21.06.2013 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör görevlerinde bulundu.

04.07.2013 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalına Profesör olarak görev aldı. Burada Kalaycı, akademik çalışmalarının yanında, Üniversite Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyelikleri ve Ana Bilim Dalı Başkanlıkları gibi idari görevlerde ve Isparta Ekonomi ve Yönetim Derneği Başkanlığı gibi sosyal görevlerini yaptı.

17.09.2018 tarihinde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atandı.

06.07.2019 tarihinden itibaren ise Cumhurbaşkanı kararı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevini yürütmeye başladı.’
Editör: TE Bilisim