Başkan Akçay, burada yaptığı açıklamada, “Yeniden Refah Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Partimize, davamıza genel merkezimize ve Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a olan sevgimiz ve inancımız tamdır. Türkiye’nin bugün geldiği noktada tek kurtuluşu Yeniden Refah Partisi ve Genel Başkanımız Fatih Erbakan’dır.” dedi.
 
Yetersiz Kaldılar
 
Akçay açıklamasında, “Ancak mevcut İl Başkanı ve bazı İl Yöneticileri MİLLİ GÖRÜŞ Davasını ileriye götürememiş, teşkilatları kucaklamamış ve Trabzon gibi önemli bir şehirde misyon ve vizyon olarak yetersiz kaldıklarını maalesef görmekteyiz.” diyerek, “Yapmış olduğumuz yapıcı eleştirilerin ciddiye alınmaması ve hiçbir konuda istişare edilmemesi bizi ayrıca üzmektedir.  Mevcut İl Başkanı 9 aylık süreçte İlçe Teşkilatlarını kuramamış, kendi İl Yönetimi dağılmış, İl ve İlçeler arasında kopukluğa sebep olmuştur. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, İl Başkanı olarak varlık göstermek yerine Ortahisar İlçe Teşkilatı ile uğraşarak arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu bozmaktan, Trabzon’un asıl ihtiyacı olan meseleler ve sıkıntılar ile ilgilenmemişti.” ifadelerini kullandı.
 
Mevcut Yönetimle Çalışamayacağız
 
Akçay, konuşmasında partiden değil,  yalnızca partide ki görevlerinden istifa ettiklerine vurgu yaparak, çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Akçay açıklamasında şunları kaydetti, “Bu saatten sonra mevcut İl Başkanı ile kesinlikle çalışamayacağımdan dolayı ben Ahmet Kenan Akçay İlçe Başkanı olarak ve 46 Arkadaşım Yönetim Kurulu Üyeliklerinden istifa ediyoruz. Ayrıca Ortahisarımızda 22 Mahalle Başkanımızda istifa etmektedir.  Bu istifa kesinlikle Yeniden Refah Partimizden değil, yalnız buradaki İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğinden ve Mahalle Başkanlıklarındandır. Bizleri bu süreçte yalnız bırakmayan ve desteklerini bir an bile eksik etmeyen değerli ilçe başkanlarımız ve kıymetli delegelerimize şükranlarımızı sunmaktayız. 15. Eylül’de gerçekleşecek Yeniden Refah Partisi 1. Olağan Kongresi’nde, güçlünün değil hak edenin kazanacağı bir kongre olmasını temenni ediyoruz.  Bu istifaya rağmen kongre süresince üzerimize düşeni yapıp, Genel Başkanımızı Trabzon’ da en güzel şekilde ağırlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz bu davada makam mevki için değil Allah rızası için varız. Bu teşkilatı bu hallere getirenleri de Allah’a havale ediyoruz.”
 Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim