Toplantı partililerin katılımı ile Zorlu Grand Otel’de gerçekleşti. Akyüz sloganını ‘’Martın sonu bahar’’ olarak belirledi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantı, ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.  Akyüz’ün aday tanıtım toplantısına katılanlar arasında CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvet,  İYİ Parti Ortahisar ilçe Başkanı Muhammet Akyüz, İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy,  Düzköy Belediye Başkanı ve gelecek dönem adayı Abidin Çelik ve 1500'e yakın davetli katıldı. 

Bina Yeterli Değil

Akyüz burada yaptığı açıklamada, “Aslında hepimiz birbirimizi tanıyoruz, sizler beni ben sizleri tanıyorum. Önemli olan bu ortaklık ile bir çaba sarfederek gerçekten Trabzon’u hak ettiği yere çıkarmak. Bizim ayrımcılıktan arınmış, katılımcı, kimlikli ahlaklı bir belediyeciliği oluşturmamız gerekiyor. Artık kurumlara güven kalmadı çünkü. Benden az mı alandı, çok mu alındı. Bunu oluşturmak için elimizden gerekeni yapmamız gerekiyor.  Şu anda Ortahisar’da bir tiyatro binası var ama yeterli değil. Bu kente yakışan, kimlikli bir bina yapacağız. Büyük kent müzesi diyoruz, evet Maraş Caddesi’nde bir şehir müzesi var ama bu ancak sanat galerisi olabilir. Bu müzeyi yapmamız gerekiyor, gerçekten bu elzem.  Ulaşım trafik ve planlaması ile konuşmak istiyorum. Reşadiye denilen kavşak var. Bunu anlamak mümkün değil, bu köprünün yapılması gibi bir körlük olamaz. O zamanlar uyarmıştım, eğer böyle bir şey yapacaksanız sahilden direk bu kavşağı pas geçerek bağlamanız gerekir. Bu aslında bu şehirdeki uygulamaların en hale geldiğini en çarpıcı örneklerinden biri.  Güney Çevre Yolu’na dik bağlantılar yapılmalı. Otoparklar da ise kent merkezinin ortasına otopark yapılmaz. Katlı otoparkları teşvik etmemiz lazım. Kent içi trafikte ise illa trafiği şehir içine doğru planlamamız gerekmez. Biz bunu düşünüyoruz, evet meydan trafiğini azaltalım ama bizim de bir takım şeylere alışmamız lazım. 

Mahallelerimize Kent Meydanları Yapacağız

Kapalı pazar alanlarına ihtiyacımız var. Köylerimize, mahallelerimize kent meydanları yapacağız. Bunun eksikliği hissediliyor ve farkındayız. Keza piknik alanlarımız yok, şehirde gidebileceğimiz çocuklarımızı götürebileceğimiz alanlar yok.  Oysa şehrimizin güney yamaçlarında çok güzel alanlar var ve çok güzel piknik alanları oluşturmayı düşünüyoruz.  Ben Beşirli’de yaşıyorum, Gülcemal’deki mendirek 3 senede yapıldı. Fakat projeye baktığımızda, mevcut hali ile çok büyük dalga etkileri gelecektir. Yani böyle projelerle kaynaklarımızı boşa harcadık. İnanın şu Gülcemal’in iki mendireği ile tramvay hattı durakları getirilirdi şehre. Tabi bunlar büyük ölçüde Büyükşehir’i ilgilendiren şeyler, ama ben Ortahisar’ın belediye başkanıysam, Büyükşehir’e bu hataları yaptırmamam lazım.  Şimdi şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor, giden başkan kötü başkandı şimdiki başkan iyi. İyi de kardeşim, mevcut başkan buradayken bu projeler yapılırken sen nerdeydin? Böyle bir anlayışı kimse kabul edemez. Bizi denizle buluşturacak tek nokta Akyazı alanıdır. Direk denizi manzarası kesilmeden görebileceğiniz, yol kenarlarına onlarca restoran ile büyük bir dönme dolap ile bir alan yaratabiliriz. Bunun için inanın kentin bir liraya ihtiyacı yok yalnızca zihinsel değişikliğe ihtiyacı var. 

 Engelsiz Yaşamı Şehre Kazandırmalıyız

 Hepimiz potansiyel engelliyiz. Bütün şehrin olanaklarına erişebilme hakkını onlara teslim etmeliyiz. Yalnızca doğa olarak değil bu insanların her olanağı kullanmaya hakları var Spor kenti Trabzon’da ne yazık ki yapılan uygulamalar sporu kökten kazır hale gelmiştir. Avni Aker’i yıktınız, ya burası tarihi kent sen Beşiktaş’a yapabiliyorsan yıkmadan biz de yapabiliriz. Üstelik yaya olarak da ulaşabilirdi insanlar. Bugün yaşıyoruz, hiçbir şekilde trafik sorunu çözülmedi. Ama geçti, tramvay projemiz Akyazı’ya da ulaşacak. Semt sahalarını çoğaltmak zorundayız.”
Editör: TE Bilisim