Örs yaptığı konuşmada:”Bizim de tasvip etmediğimiz ve tepki gösterdiğimiz, Diyanet İşleri Başkanının hem de 10 Kasımın hemen öncesinde malum şahsı ziyaretiyle, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün'ün yaptığı bir açıklamada, Trabzon şehrini ve Trabzonluları töhmet altında bırakarak, mesnetsiz benzetmeler üzerinden bölücü bir üslup kullanmasını Türkiye Büyük Millet Meclisinin kürsüsünden kınıyorum. 

Trabzon'un tarihinden habersiz, yakışıksız bir açıklamayla Trabzon'a kara çalacağını zanneden Aygün'e yüce Meclisimizin kürsüsünden, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 17 Eylül 1924'te söylediği "İlk defa Samsun'a ayak bastığım zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya Büyük Meydan Savaşı'nda 3'üncü tümenle yetişen Trabzon evlatlarının savaş meydanında gösterdikleri özverilerin değerli anısı daima beynimde canlı kalacaktır. Trabzon, Türk topluluğunda cumhuriyetin zengin, güçlü, duyarlı, pek önemli dayanak kaynaklarından biridir." sözlerini hatırlatıyorum.
Değerli milletvekilleri, çok değerli arkadaşlarım; Trabzon şehri, Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim bütün mal varlığım Türk milletine armağan olsun." dediği yerin adıdır. Ben de bu şehrin bir milletvekili olarak Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aygün'ü bu konuşmasından ötürü tüm Trabzonlulardan özür dilemeye davet ediyorum. Herkes bilsin ki Trabzon, Türkiye'nin T'sidir.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay :” Biraz önce konuşma yapan Sayın Milletvekilimizin hassasiyetine katılıyoruz. Ortada gerçekten kastı aşan bir ifade vardır.Biz de CHP Grubu olarak incindikleri için tüm Trabzon halkından özür diliyoruz.” diyerek özür diledi.
 

Editör: TE Bilisim