AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih Cora, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında bir konuşma yaptı.
 
Gençlik için, gelecek için çalıştıklarını ifade eden Cora, attıkları her adımda önceliklerinin gençlerin mutluluğu, huzuru ve sağlığı olduğunu vurguladı. Her bir bakanlığın ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına yönelik çok önemli faaliyetleri olduğunu ifade eden Cora, “Lakin Spor Bakanlığının bundan çok daha büyük görevi, işlevi ve sorumluluğu vardır. Çünkü spor alanında yaşanan bir gelişme bir anda ülkedeki fotoğrafı değiştirebiliyor, hüznün yerine bir anda umudun yerleştiğini görebiliyoruz. Çünkü spor insanların anlayacağı dilden konuşur. Spor farklı dünya görüşlerinden, farklı renklerden de olsak bizi birleştirmeyi, bizi bir araya getirmeyi sağlar, böyle birleştirici bir gücü vardır. Nitekim, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı sırasında askerimizin, güvenlik güçlerimizin mücadelesini sporcularımız da asker selamıyla özdeşleştirmiş ve aynı anda bütün ülke aynı duyguda birleşebilmiştir. Bu önemli bir durumdur” dedi.
 
Spor Terörü Kanserinin Yayılması Engellenmiş
 
Hayatının büyük bir bölümünü sporun içinde geçirmiş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı her konuşmada sporun bu gücünden bahsettiğini ve herkes için bir spor vizyonu çizdiğini de kaydeden Cora “Daha önceki konuşmalarımda da birçok kez bahsetmiştim, özellikle yine bundan bahsetmek istiyorum. Benim Türk futbolunun, hatta Türk sporunun kanseri olarak nitelendirdiğim tribün terörü konusunda AK PARTİ hükûmetlerinin, Gençlik ve Spor Bakanlarımızın ve İçişleri ve Adalet Bakanlıklarımızın kararlı ve uyumlu çalışmaları sonucunda şu anda kanserin yayılması durdurulmuş, bugün neredeyse Türk futbolunun gündeminden çıkmıştır. Bunu ben birinci, öncelikli ve önemli bir kazanım olarak görüyorum. Diğer bir kazanımdan daha bahsetmek istiyorum. Özellikle millî takımlarımızın ve bireysel yarışan sporcularımızdan gelen haberler önemlidir. Yani esasında bunu AK PARTİ döneminde Spor Bakanlığında yapılan gelişmelerin bir bütünü olarak da tanımlamak istiyorum.
 
Başarıya Ulaşmak İçin Planlama Yapılmalıdır
 
Sporda elde edilecek başarıların kısa bir dönemin çalışmasının ürünü olamayacağını da belirten Cora “Bu meşakkatli bir iştir. Olimpiyatlarda başarılı olmak özellikle kesinlikle planlanmış, uzun ve belirli sürecin aşılmasını gerektiren bir yoldur. Buralarda, olimpiyatlarda başarılı olmuş şu an yanınızda bulunan Bakan Yardımcımız var, daire başkanlarınız var, yakından tanıyoruz. Bu kapsamda özellikle şunu ifade etmeliyim ki bu başarılarda bir planlama yapılması lazım, planlama yapılırken de bu işin alfabesi yani ‘A’ harfi yetenek keşfidir ve ‘Z’ harfi de yeteneği keşfedecek yapıları ortaya koymak, onları doğru şekilde yönlendirebilmek, doğru branşlara yönlendirebilmek ve bunları belirli eğitimlerden geçirebilmektir” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim