CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Akyüz, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve beraberindeki partililerle Eğitim İş Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti. Trabzon Eğitim İş Şube Başkanı Tamer Özlü ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet eden Ortahisar Belediye Başkan adayı Akyüz, eğitim camiası ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Trabzon’un tüketen değil, üreten bir şehir olması gerektiğini söyleyen Başkan adayı Akyüz, “Bu şehirde üretilebilecek ne varsa bunun peşinden koşacağız. Hep beraber üreterek yaşamanın koşullarını zorlayacağız. Gençler ve çocuklar için spor, oyun ve kültürel etkinlik alanları oluşturacağız. Kent akademileri kuracağız. Her mahalleye bir kreş açacağız. Kırsalda tarıma dayalı çok önemsediğimiz projelerimiz var. Eski lezzetlerimizi yeniden kazanabilmek için ata tohumu ile doğal üretime geçmeyi amaçlıyoruz. Bizim zenginliklerimiz saymakla bitmez. Üretici ve tüketici arasında köprü kurarak doğal sütü vatandaşımıza ulaştıracağız. Böylelikle hem üreten kazacak hem de sağlıklı ve doğal ürünler tüketeceğiz” dedi.
 
Kültür Ve Sanatta Da Üreteceğiz
 
Beraberindeki partililerle Trabzon Maçkalılar Derneği’ni ziyaret eden Ortahisar Belediye Başkan adayı Akyüz, dernek üyeleri ile kent sorunları üzerine sohbet etti. Maçka’nın yetiştirdiği sanatçıların Trabzon’un gurur kaynağı olduğunu ifade eden Akyüz, “Trabzon’dan bahsederken yetiştirdiği sanatçıların Trabzon’a ne kadar büyük katkı sağladığından bahsediyoruz. Fakat son yıllarda sanata ve sanatçıya verilen değer ortada. 4 bin yıllık tarihe ve kültüre sahip olan Trabzon’da değerlerimizi tek tek kaybediyoruz. Hep birlikte değerlerimize sahip çıkacağız ve kültür sanatta da üretmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim