Trabzon Köprübaşılılar  Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. M. Naci imamoğlu Esenler belediye başkanı Tevfik Göksu’nun Trabzonlularla ilgili sözlerine tepki gösterdi. İmamoğlu yazılı açıklama yaptı:
‘Şehzadelerin diyarı Türklüğün göz bebeği bu şehre karşı başlatılan alçakça saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu şehirle ilgili konuşanlar bu şehirdeki Türk kültürünü gidip de görmelidirler. Trabzon o kadar bu kültürle yoğrulmuştur ki bu şehri Orta Asya’dan Anadolu içlerine kadar yürüyen büyük Türk yürüyüşünün destanlaşmış bir abidesi olarak görürsünüz.

Bu şehir evveliyatında yanı Milattan Sonra 1204 yılında kurulan Trabzon Rum Devletinden önce de Türk idi. Türklerin Büyük göç yolları üzerinde yer alan bu şehir İstanbul’dan önce kurulmuş kadım medeniyetlere yol gösteren bir şehirdir. Yabancı Ajanlar bilhassa İngilizler Türk Birliğini bozmak için yaptıkları araştırmalarda Anadolu birliği üzerinde önemli rol oynayan üç vilayetimizi göz önüne almışlardır. Bu vilayetler Bursa, Konya Ve Trabzon vilayetleridir . Onlara göre bu vilayetlerde karışıklık çıkartmak, halkı birbirine düşürmek olayları diğer vilayetlere daha kolay sıçratmak imkanı yaratacak ve Anadolu Türk Birliği içten yıkılacaktır.

Bilerek veya bilmeyerek Trabzon gibi gerek siyaset alanında, gerek  Kültür alanında, gerekse iş dünyasın da, sanatta, sporda  yanı her alanda önder bir vilayete saldırmak Türk Devletinin yıkılmasını isteyen Yabancıların ekmeğine yağ sürmektedir. Bu saldırıyı yapan zavallılar Trabzon’un ruhuyla kalbiyle kültürüyle büyük bir Türk şehri olduğunu anlayacaklardır. Kaldı ki; Ekrem İMAMOĞLU’nun da mensubu olduğu, ‘ İMAMOĞLU’ sülalesine iftiralarla saldırarak onun etnik kimliğini sorgulamaya kalkmak kimsenin haddi değildir.  Bu sülale ruhuyla, özüyle, inancıyla her şeyiyle kadım bir Türk ailesidir. Herkes haddini bilmeli, konuşacağı yanlış ve gereksiz sözlerin toplum ruhunda nasıl yıkıma sebebiyet vereceğini anlamalıdır.’
 

Editör: TE Bilisim