Akçaabat’ta Yıllardır İstihdama Yönelik Bir Çalışma Yapılmamış

“Sahada birebir yaptığımız görüşmelerden çıkan sonuç o ki; ilçemizde istihdama yönelik herhangi bir çalışma yapılmamış.

Akçaabat Trabzon’daki bir çok ilçemize göre çok daha şanslı çünkü Akdeniz iklimine yakın bir iklime sahip tek ilçemiz. Ne ekersek yetişiyor. Bu çok büyük bir avantaj ama kullanılması konusunda hemşerilerimiz teşvik edilmiyor.
Üretim zenginliğimizi kaybediyoruz.

Ben çocukluğumdan biliyorum. İlçemizde yetişen çileğin, incirin tadı damağımızdadır. Böyle bir lezzeti Türkiye’mize ulaştırmak varken, bu konuda pazar açığı olmasına rağmen hiçbir destek verilmemiş. Bu akılla açıklanabilecek bir durum değildir. Bu sadece bir soru değil, aynı zamanda büyük bir sorundur.” dedi.

Ekonominin Gelişmesi Ve Üretime Katkı İçin Çözümlerimiz Hazır

“İYİ Belediyecilik anlayışıyla ;
Yok olan meyve ve yemişlerimizin yeniden üretilmesini sağlayacağız. Fide,fidan dağıtımı yapmakla kalmayıp, eğitim seminerleri de vererek hemşerilerimizin yanında olacağız.
Elde edilecek mahsulün yeni bir ticari kazanç haline dönüştürülmelidir. Topraklarımız buna müsait.
Bahçeden ve satış pazarına kadar her süreci takip edeceğiz.” sözleriyle bu konudaki kararlılıklarını vurgulayan İYİ Parti Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Adayı Melek Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut’un KOOPERATİFÇİLİK hassasiyetini dile getirdi.

“Birlikten kuvvet doğar”

“Ekonomimizin durumu malûm. Kazancımız ile harcamalarımız dengeleyebilmek mümkün olmuyor. Ülkemizin geldiği son noktada TARIM ve ÜRETİCİ'ye destek olunmuyor. Gübre, mazot fiyatları tavana vurmuş durumda. Tezgaha 15 liraya konulan tarlada 5 lira değer bulmuyor.

Tüm bu olumsuzluklarla ve dahasıyla mücadele edebilmek için
Ürünlerimizi en iyi şekilde değerlendirmek için “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR” Projemiz ile KOOPERATİFÇİLİĞİ TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLEYİP Devlet Kurumlarımızla iş birliği içinde yaygınlaştıracağız. Kararımız kesindir.” dedi.
HAYVANCILIK Projelerine de değinen Seher Melek;
AİLE BÜTÇESİNE DESTEK OLACAK, ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK FORMÜLLERİ KULLANILMAMIŞ 25 YIL BOYUNCA UNUTTURULMUŞTUR. “KÖY SÜT” Projemizden faydalanarak hem ürün hem de besin kalitesini arttırmak ve istihdam oluşturmak için  “HAYVANCILIK” Projemiz ile
Hemşerilerimizin ürettiği sütü “köysüt projesi” kapsamında alarak kuracağımız tesiste şişeleyip satış noktalarında halkımıza sunacağız.
Süt ürünlerimizi de  (peynir, yağ, minzi) satış noktalarında halkımıza sunacağız.
Veteriner hizmeti sağlayacağız.
Fonlardan faydalanarak hayvan besiciliği ve üreticiliğini geliştireceğiz.
“Biz hemşerilerimizin yanında, arkasında, gerekirse önünde yürüyeceğiz. Her ne olursa olsun onları hak ettikleri yere taşıyacağız” sözleriyle açıklamasını tamamladı.
Editör: TE Bilisim