Akşener, Şişli ve Beşiktaş'ta, Ekrem İmamoğlu'na destek için esnaf ziyareti yaptı, toplanan kalabalığa konuştu.Yanında Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs ile vatandaşları ziyaret eden Akşener İstanbul seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını kaydederek, “Türkiye’de olmayan bir şeye İstanbul sahne oldu. Sayın Erdoğan’ı uzun süredir.

tanıyan, zamanında dostu olan bir insanım. Sayın Erdoğan’ın asla yapmayacağına inandığım bir davranış biçimi ortaya çıktı. İstanbul seçimlerinin iptal edilmeyeceğine dair arkadaşlarımla iddiaya girdim. Dedim ki ‘Sayın Erdoğan bize hakaret eder, ortağına iftira attırır, her şeyi yapabilir seçimi kazanana kadar ama millet iradesiyle ters düşmez. Sandığı tekmelemez ve sonuçta sayın İmamoğlu’nun seçildiğini kabul eder. O Cumhurbaşkanı makamında, Ekrem Bey de Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında otururlar. Biri Türkiye’yi biri de İstanbul’u yönetir.’ Ama yanılmışım” diye konuştu.

 
Akşener, "Yanımda Hüseyin Kardesim var. Trabzon Milletvekilimiz. İmamoğlu üzerinden Trabzon'a Pontus imasında bulunanlara Mecliste ders veren Kardeşimiz. Ben de Mitili değil ama postu İstanbul'a seriyorum. İstanbul'da milli iradeyi gasbedenlere, bu aziz millet elbette bir ceza kesecek. Bu cezanın tereddüde mahal vermeyecek bir aralıkta olması lazım. 39 ilçeyi bu şekilde dolaşacağız. Ekrem Kardesim diyor ya "Herşey çok güzel olacak". Ben de diyorum ki; "Herşey çok iyi ve çok güzel olacak"
Editör: TE Bilisim