Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında düzenlenen toplantıda, çalışmalar ile ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından Genç meclis üyelerinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ve CHP Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Tünel Akvaryum projesi ile ilgili Başkan Genç’e soru yöneltti. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “Tünelin delme aşaması tamamlandı. Yatırımcı arandığı konusunda haberler vardı. Bunun tam olarak boyutları nedir? Hangi noktadayız. Biz buraya yap işlet devret, hazır projeydi. Yatırımcı mı arıyoruz. Yoksa amacımız sadece o dağı delmek miydi?” CHP Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da, “Akvaryum Projesi söz verildiği halde neden hizmete açılmadı? Proje için yatırımcı yok deniyor. Bu maliyeti yap sonra da yatırımcı bulama. Bu kadar sorun varken, öncelik bu muydu? Belediye bütçesi ile mi proje tamamlanıp balık temin edilecek?” diye sordu. 

Mağmat Projesi İçin Yatırımcı Arıyoruz

Başkan Genç proje ile ilgili sorulara yönelik , “Tünel Akvaryum ile ilgili Ortahisar Belediyesi olarak yatırımcı arıyor değiliz. Mağmat ile ilgili belediye olarak yatırımcı arıyoruz.” dedi.  

Başkan Genç, Mağmat Boğazı Turizm Rekreasyon Projesi’nin çok güzel olduğunu vurgulayarak, “önümüzde ki günlerde Ankara’ya gideceğim. Şuan da yatırımcılar var ilgilenen.  Tünel Akvaryum’da tünel kısmı ile ilgili bizzat belediyemizin 7 milyon 400 Bin Lira civarında bir yatırımı olmuştur. Kendi yatırımımızdır. Şuan da 2. Kısmına geçilmiştir. Bu konuda da Kara Yolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’ndan da destek alıyoruz. İnşallah kısa bir zaman da tamamlayarak akvaryum kısmına geçmek istiyoruz. Bu kısımda da yap-işlet-devret düşüncemiz var. Çıkan haberler asılsızdır.” İfadelerini kullandı. 

Yetkim Olsa Kaldırırımdım

Başkan Genç viyadükler ile ilgili, “Boztepe ile ilgili benim düşüncem şu: ben hem Meydan’da ki viyadük hem de itfaiye kavşağında aynısını düşünüyorum.” diyerek, “Şuan yetkim olsa İtfaiye kavşağında kini oradan kaldırım. Hadi şehir içinde ki biraz yerleşecek. Yanlışsa da kitabın ortasından konuşmak lazım. Meydan da ki viyadüğümüz ciddi derece de ideal olamasa da araç sirkülasyonu sağlıyor ama itfaiye kavşağında ki sağlamıyor.  Boztepe ile ilgili konuyu Karayolları Genel Müdürüyle konuştum. Doğru o görüntü gözümüzü de, gönlümüzü de yoruyor. İdealini, alternatifi olarak arayıp sizin de söylediğiniz çalışmayla biraz yamaca tünelle olabilir mi?  Varsa alternatifler çalışılabilir mi? Bununla ilgili çalışma yürütülüyor. Ama nereye evrilecek net bir şey söyleyemem. Boztepe’nin siluetine mutlakta halel gelecek. Ama en az olacak şekilde bununla ilgili Karayolları Genel Müdürü çalışma yürütüyor.  İnşallah ez hasarla beraber ora da ki silueti en az şekilde halel getirecek şekilde yürütülür.” diye konuştu.
Sonay ÇALUK 
 
Editör: TE Bilisim