Rekabet Kurumu kuruluş yasasından kaynaklanan önemli görevleri vardır. Misyonu ve vizyonu çok yüksek olan, Türkiye’nin en önemli ve seçkin kurumların arasında yer alan kamu kurumlarının başında gelmektedir.

Kurumun vizyonu; dünyanın önde gelen rekabet otoritelerinden ve Türkiye’nin örnek alınan kamu kurumlarından biri olma iddiasındadır. Ve de  öyledir..
Kurumun başında benim gibi Rizeli olan Prof.Dr.Ömer Torlak gibi önemli bir başkan ,ikinci başkan Aslan Narın, Adem Bircan,Mehmet Ayan, Ahmet Algan, Hasan Hüseyin Ünlü ve Şükran Kodalak gibi çok seçkin üyeler..,Abdülgani Gündoğdu ve Kürşat Ünlüsoy gibi başarılı başkan yardımcıları ve yönetim kadrosu bulunuyor.
Kurum olarak görevin yerine getirilmesindeki dirayet ve ciddiyeti, ulusumuza ve ülkemize hizmet etmekteki samimi gayret ve muvaffakiyetleri, her türlü takdirin üzerinde, çok saygın bir kurum ciddiyetinin ve mesuliyetinin örneği oluşturuyorlar.

Bilindiği gibi Rekabet Kurumu, kamu kurumlar arasında fevkalade seçkin ve saygın bir yer işgal etmektedir. Böylesine önemli kurumun başında başkan Prof.Dr. ÖmerTorlak, ikincibaşkan Aslan Narın ve diğer yönetim kadrosunda bulunan değerli ve yetenekli başkan ve kadrosuyla yönetilmesi Türkiye için büyük bir şanstır
*
 Geçen hafta, Rekabet Kurumu 2.Başkan Aslan Narin’imakamında, dost ziyaretinde bulunduk. Odasında Doğuş Gurubu Ankara Temsilcisi; meslektaşımız; Baran Şevişoğlu ile karşılaştık. Genç meslektaşımızın üstün nitelikleri, meslekteki başarıları, insani ilişkileri takdire şayandır. Ortak dostlarımızı konuştuk. Çok saygınlığı olan bir meslektaşımız..
 
Rekabet Kurumu ikinci başkanı Aslan Narin, yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli şahsiyettir. Temsil ettiği makamı ve devletteki hizmetlerini kusursuz bir ciddiyetle yerine getiriyor.

 Beyefendi kişiliği, mütevazi yaşam tarzı, deneyim ve tecrübeleri ile bürokrasiye ve devlet yönetimine kalite getiriyor.
Gücünü oturduğu koltuktan çok, şahsiyetinden alıyor. Gençlerin önünü açıyor, yetişmeleri konusunda her türlü fedakarlığı  ve öncülüğü yapıyor..
Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanıyor.. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekliyor
Bürokrasideki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanıyor. Devlet bürokrasisinde önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında 30.yıllık dürüst ve hakşinas bir bürokrasi mesleğinin gururlu tablosunu sergiliyor.
Kendilerini tanımaktan mutlu oldum. Her şeyden önce adam gibi adam…
*
Böylesi saygı duyulacak bürokratlarımızın  yanında, evlere şenlik ,bela, kuruma ve devlete zarar veren bürokratlar var ki; insan gerçekten üzülüyor. Şimdilik isimlerini vermediğim ve takıp ettiğim bazı ezik bürokratların ”Para ve kadın”  marifetlerini, devleti yönetenlere takdim edeceğim..
Türkiye’nin başarısı ve refahı, kaliteli bürokratlardan geçiyor.Çünkü Türkiye, başarılı ve namuslu bürokratların omuzunda yükselecektir... “Bürokratlar “ başlıklı yazımda başarılı bazı isimleri saymıştım.

Türkiye’de çok seçkin ve saygın bürokratlarının yanında gücünü koltuktan alan, egosu tavan yapan, rüzgâra göre eğilen, gençlerin önünü tıkayan, yetişmelerini engelleyen, makamın gücünü emrindeki memurlara gösteren tipik, ezik bürokratlar vardır. Bunlar hem devlete hem de temsil ettikleri kuruma zarar veriyorlar..
Bazı tiplere çok şaşıyorum. Kendi birimine bir şekilde düşen gençlere...Daha iyi birime veya yetişmeleri  daha iyi olan kuruma geçmek istediklerinde izin vermeyen, önlerini açmadıkları gibi tıkayan,hatta”Ben  branşıma uygun birimde daha faydalı olurum”” diyen gençlere güç gösterini yaban ”Ben buradayken bir yere gidemesin” diye tehdit savuran zavallılara acıyorum..
Ama ne yazık ki gençlerin geleceği bu  ezik egosu yüksek kişilere emanet..