AK Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi, Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, CHP İl Başkanı Turgay Güngör, Belediye Başkanları Şefik Türkmen, Salim Sarıalioğlu, İbrahim Sağıroğlu, Coşkun Yılmaz, Muhammet Balta, Dr. Erdem Şen, TESOB Başkanı Metin Kara, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Aktürk başarı diledi ve ‘Demokrasiyi işlettiğiniz için ayrıca mutlu olduk’ dediler.

KTÜ’de Ders Başı

Karadeniz Teknik Ünivresitesi eğitim ve öğretim yılına başladı. KTÜ rektörlüğü önünde toplanan öğretim üyeleri Atatürk anıtına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Ardından ise öğretim üyeleri bölümlerine geçti. Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal, öğretim üyelerine ve öğrncilere başarı diledi. KTÜ’de bir hafta süreyle yeni gelen öğrenciler kenti ve üniversiteyi tanıyacak.

Taktir Ediliyor!

Ortahisar Belediyesinin ilçedeki bütün muhtarlara masraflarının bir bölümünün karşılanması ile ilgili olarak her mahalle muhtarına 200 lira ödenmesi ile ilgili kararı, muhtarlar nezdinde müthiş ilgi gördü. Bu konuda Belediye Başkanı Genç, taktir ediliyor. Muhtarlar, şimdi benzer uygulamanın büyükşehir tarafından da hayata geçirilmesini istiyor. Sadece Ortahisar’da değil diğer ilçelerdeki muhtarlar da belediye başkanlarına A.Metin Genç’i örnek göstererek, siz niye böyle bir uygulama yapmalarını istiyor.

Terzioğlu’nun Acı Günü

AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu dayısını kaybetti. Samsun’da yaşayan dayısı 70 yaşındaki İlyas Bulut, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek önceki gün hayata veda etti.  Dün Of ilçesi Fındıkoba köyünde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bulut ailesine ve Ak Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’na sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Hakyemez’in Yerine Kim Geliyor?

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde merak edilen konuların başında Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Prof Dr Y. Şevki Hakyemez’in yerine kimin rektör yardımcısı atanacağı. Bu konuda konuşulan isim İlahiyat Fakültesi dekanı; Emin Aşık Kutlu. Rektör yardımcılığına kısa zamanda atama yapılacağı öğrenildi.

Öztürk Dayısını Kaybetti

Trabzon Büyükşehir encümeni Musa Öztürk dayısını kaybetti. Çalköy mahallesinde aile mezarlığına defnedilen Yusuf Öztürk’ün cenazesine CHP milletvekilleri Zeynep Altıok, Muharrem Erkek ve CHP il başkanı Tugay Güngör yönetim kurulu üyeleri, Düzköy belediye başkanı Abidin Çelik ile encümen üyeleri de katıldılar. Öztürk’e Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Liman Var, Çıkışı Yok!

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde bulunan limanın girişinin dalganın taşıdığı kumla birlikte kapandı. Temizlik yapılmaması nedeniyle giriş ve çıkışın kapandığı limanda 15 gündür küçük balıkçı tekneleri denize açılamıyor. Akıntının sürüklediği kum ve çakıllar nedeniyle liman adeta bir göle dönüşürken balıkçılar 15 gündür yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Akçaabat Belediyesine başvurduklarını ancak bir çözüm bulamadıklarını kaydeden balıkçılar balık sezonunun açılmasıyla denize açılamadıklarını ve bu durumun kendilerini mağdur ettiğini kaydetti.

O Emri Soylu Verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Çekmeköy'de yaşanan 'tekme' skandalını 'sosyal terör' olarak nitelendirdi. İstabul Çekmeköy'de şort giydiği için bir hemşireye tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun ikinci kez gözaltına alınması talimatını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği ortaya çıktı.  Soylu, Abdullah Çakıroğlu'nun davranışını 'sosyal terör' olarak nitelendirdi. Soylu, "İnsanların tercihlerine, bireysel özgürlüklerine ve yaşam tarzlarına yönelik saldırganlıkları bir tür sosyal terör olarak değerlendiririm. Buna müsaade etmek, gereğini yaparım" diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim