Geçen yıl Şanlıurfa Haliliye ilçesinden 150 öğrenciyi ağırlayan Of, bu yıl Şanlıurfa Akçakale’den 40 öğrenciyi ağırladı.  Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 40 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte Trabzon’a geldi. Öğrencileri Trabzon Havalimanı’nda Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan, HMB Ulusoy MTA Lisesi Müdürü Of Koordinatör Hakan Berber, görevli öğretmenler, Gençlik Liderleri  tarafından karşılandılar.
 
 Öğrencilerimizi Ağırlamanın Mutluluğunu Yaşıyoruz
 

Otobüslerle Of’a gelen öğrenciler, Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi horon ekibinin oyunuyla Kaymakam Eyüp Fırat, İlçe Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir, okul müdürleri, aileler ve öğrenciler tarafındansevinçle karşılandılar. Öğrencileri çiçekle karşılayan Of Kaymakam Eyüp Fırat burada yaptığı konuşmada, “Dört yılı aşkın bir zaman dilimi içinde şerefle görev yaptığım Akçakale’den öğrencilerimizi aynı gurur ve şerefle görev yaptığımız güzel Of’umuzda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Coğrafyaları farklı olsa da insanlarının birbirine benzediği iki güzel şehrimizin böyle bir projeyle buluşmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ben inanıyorum ki bu güzel proje sayesinde ülkemizin doğusu ile batısı arasında yeni ve sağlam kardeşlik köprüleri kurulacaktır. İnşallah hem buradaki ailelerimiz hem de misafir yavrularımız kaynaşıp ileriye dönük uzun soluklu dostluklar kuracaklardır. Tekrar öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.


 
Vedada Hüzün Hâkimdi
 
Son gün havanın yağmurlu olması nedeniyle öğrencilerin ilk durağı Of Gençlik Merkezi oldu. Burada gönüllerince eğlenen öğrenciler hem çeşitli oyunlar oynadılar hem de horon teptiler. Öğlen yemeğini sahilde yiyen öğrencilere yemekten sonra Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir konuşma yaptı. Kabahasanoğlu konuşmasında, “ Ülkemizin ve milletimizin kardeşliğine büyük katkılar sağladığına inandığım bu projeyi hayata geçiren başta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendiye, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Biz bir vücudun azaları gibiyiz. Bir yerimize bir şey olsa bütün vücut bundan rahatsız olduğu gibi doğusuyla batısıyla birimize bir şey olduğunda tüm milletçe üzülüyoruz. Kardeşlik hukukumuzu geliştirdikçe, bizi bölmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır. İnşallah burada ettiğiniz dostluklar hayat boyu devam edecektir. Buradan tüm ailelerinize selamlarımızı gönderiyoruz.Yolunuz açık olsun. Rabbim ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin.” diyerek duygularını ifade etti. Konuşmanın ardından Kabahasanoğlu projede görevli öğretmenlerle hediyeleşti. Yemekten sonra sahilde gezen öğrenciler,fotoğraf çekerek kalıcı Of anılarına imza attılar. Of Sahil ziyaretinden sonra Trabzon Boztepe’de bulunan Ahi Evren Dede Camisi ve türbesini ziyaret eden Şanlıurfalı öğrencilere camii ve türbe hakkında bilgi verildi. Ziyarette öğrencilere çay ve kek ikramı da yapıldı. Burada çekilen Trabzon manzaralı fotoğraf çekiminin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesine yapılan kısa ziyaretten sonra öğrenci kafilesiyle Trabzon Hava limanına geçildi.
Adnan RAMOĞLU

Editör: TE Bilisim