Trabzonspor’un ilk yarıdaki futbolunu ve iyi neticelerini mumla arar olmuştuk desek yalan olmaz. Çünkü ikinci yarıya öyle kötü bir başlangıç yaptık ki anlamak mümkün değil. Bakın; 5 maçın 3’ünü kendi evimizde oynadık ama bunlardan sadece 4 puan alabildik. Peki bu kötü başlangıca kim dur diyecek derseniz, ne teknik ne de yöneticiler dur diyemez..Sadece genç futbolcularımızı iyi moral ve motivasyondan geçirirsek onlar dur diyebilir..
Çünkü bu kadronun yarısı daha çocuk denebilecek yaşta..Bundan dolayı da onların şuan en fazla ihtiyaç duyduğu şey, moraldir..
Bu genç evlatlarımızı  çok iyi işlemememiz gerekir..
Evet, uzun bir deplasman maratonuna çıkan Trabzonspor, iki lig bir de kupa oynayacak.. İlk durağımız İzmir’in Göztepe’si oldu. Bu kötü gidişata dur demek için çıktığımız Göztepe maçına bir göz atalım..
 
Trabzonspor son haftaların en iyi başlangıcını yaptı diyebiliriz.. Kazanma arzusuyla maça başlayan oyuncularımız golü de 27.dakikada buldu. Maçın iyilerinden olan Yusuf Rodallega verkaçında Yusuf’un vurduğu top kalecinden dönünce takibi iyi yapan Rodallega topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Golden sonra Göztepe oyuna biraz ağırlığını koymaya başladı. Ama fazla da etkili olamadan ilk yarıyı bu skorla tamamlamış olduk.
 
İkinci yarıya da iyi başlayan takım yine Trabzonspor’du. Göztepeli oyuncular ise sertliklerle oyunu domine etmeye çalıştılar. Buna hakem Mustafa Öğretmenoğlu  da göz yumdu.. Aksi halde ikinci yarının başındaGöztepe 10 kişi kalması gerekiyordu.
Hakemin de bu yanlı tutumundan kaynaklanan Trabzonspor’unüzerine Göztepe daha cesurca geldi. 70.dakikada Hosseini’nin Serdar’a yaptığı göğüs yüklenmesine tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi atışı yapan DenizKadah skora dengeyi getirdi.
Bu golden 4 dakika sonra sahanın en kötüsü Nwakaeme, en güzel hareketi yaparak Abdülkadir’i gördü ve bu oyuncumuzunşıkvuruşu da Bordo-Mavililerin öne geçmesini sağladı.
Göztepe her ne kadar son dakikalarda baskı kurduysa da defansımızıgeçemedi.
Maç bu skorla bitecek diye tahmin ediyorduk ancak 90.dakikada gelişen kontra atağımızda Abdülkadir’in sert ortası rakibe çarpınca Trabzonspor rövanşı da 3-1’lik skorla almış oldu.
Trabzonspor bu cesaretle oynarsa haftaya Kasımpaşa’yı da rahat geçeriz diye umut ediyorum.