Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen şüpheli şahıslara karşı sabahın erken saatlerinde operasyon düzenlendi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen (13) şüpheli şahıs hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat üzerine, Kurtalan ilçe merkezi ve kırsalında Onbir ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyon neticesinde (13) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; (10) adet Cep telefonu, (13) adet örgütsel fotoğraf, (2) adet harici bellek, (2) adet Dizüstü Bilgisayar, (2) adet Tablet Bilgisayar, (88) adet CD, (9) adet Av Tüfeği, (166) adet Av Tüfeği Fişeği, (1) adet Ruhsatsız 7.65 mm.Tabanca, (3) adet 7.65 mm Tabanca Fişeği, (1) adet Aydınlatma Tabancası ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili adli tahkikata başlanılmış olup, işlemleri devam etmektedir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.